Ως συνήθως λένε πως θέλουν να φορολογήσουν τις καταθέσεις στις ελβετικές τράπεζες

Σχόλιο Psifiakoohiro: Για ακόμη μια φορά έρχεται ένα δημοσίευμα να μας πει πως οι ελληνικές αρχές ετοιμάζονται να φορολογήσουν τις καταθέσε...

Σχόλιο Psifiakoohiro: Για ακόμη μια φορά έρχεται ένα δημοσίευμα να μας πει πως οι ελληνικές αρχές ετοιμάζονται να φορολογήσουν τις καταθέσεις Ελλήνων στις ελβετικές τράπεζες. Σίγουρα το δημοσίευμα είναι από τους Financial Times και όχι από κάποια ελληνική εφημερίδα αλλά δεν παύει να αποτελεί μια ψευδαίσθηση. Πρώτον δεν μπορούν να ξέρουν τα ακριβή ποσά που υπάρχουν εκεί(καθώς το ελβετικό τραπεζικό σύστημα είναι φτιαγμένο έτσι ώστε σε εξαιρετικά σπάνιες συνθήκες να επεμβαίνει κάποιος. Γι'αυτό και οι μεγαλύτεροι επενδυτές στον κόσμο έχουν τις καταθέσεις τους εκεί καθώς και οι μεγαλύτεροι εγκληματίες!). Επίσης και να καταφέρουν να βρουν τρόπο να πετύχουν μια διμερή φορολογική σύμβαση όπως αυτή που αναφέρεται παρακάτω έχει ένα πολύ μικρό παραθυράκι που λέει πως θα εισπράξουν ένα ποσό από την φορολόγηση των ΤΟΚΩΝ των καταθέσεων. Όχι δηλαδή φορολόγηση από τις υπάρχουσες καταθέσεις αλλά από τους τόκους αυτών!!! 

Όπως αποκαλύπτουν σε σημερινό του δημοσίευμα οι Financial Times, οι ελβετικές Αρχές διαπραγματεύονται τη συνομολόγηση διμερών φορολογικών συμβάσεων κατά το πρότυπο εκείνων που συμφωνήσαν με το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γερμανία.
Ελβετοί αξιωματούχοι που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα απεκάλυψαν ανεπίσημες συνομιλίες των ελβετικών Αρχών με άλλες χώρες, καθώς και την ύπαρξη προκαταρκτικών συζητήσεων με την Ελλάδα πάνω από σε μια πιθανή διμερή φορολογική συμφωνία.  Πάντως, οι εν λόγω αξιωματούχοι αρνήθηκαν να δώσουν οποιεσδήποτε πληροφορίες σχετικά με τις συνομιλίες.
Σημειώνεται πως στα τέλη Ιουνίου ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγ. Βενιζέλος είχε επικοινωνία με την Ελβετή ομόλογό του, με την οποία εξέτασαν το πλαίσιο πιθανής διακρατικής συμφωνίας Ελλάδας και Ελβετίας κατά τα πρότυπα αυτής που συνήψαν οι Ελβετοί με Βρετανία και Γερμανία.
Οι εν λόγω συμφωνίες αφορούν στην υποχρέωση των ελβετικών τραπεζών να αποδίδουν ένα ποσοστό επί των κεφαλαίων που είναι κατατεθειμένα σε αυτές.
Στο πλαίσιο αυτό η συμφωνία που εξετάζουν Ελλάδα και Ελβετία αφορά στην είσπραξη ενός ποσού από τη φορολόγηση των τόκων των καταθέσεων που μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 10% και 20%. Το υπουργείο Οικονομικών τοποθετεί τις εν λόγω καταθέσεις στα 150 δισ. ευρώ, οπότε η συνολική απόδοση μπορεί να κυμανθεί στα 15-30 δισ. ευρώ.
Οι συζητήσεις Ελλάδας - Ελβετίας έχουν ξεκινήσει από το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός την άνοιξη, όπου τόσο ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου όσο και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου είχαν επαφές με τις ελβετικές αρχές για την υπογραφή διμερούς συμφωνίας με την Ελβετία.

Πληροφορίες από : news247.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item