Παπανδρέου: Έχουμε και άλλες μάχες μπροστά μας...Κούνια που μας κούναγε όπως καταλάβατε! Θα μας δώσουν την χαριστική βολή!

Για ανάγκη πολιτικής συναίνεσης, στις «δύσκολες μάχες» που δίνει η κυβέρνηση και ανάγκη υλοποίησης του Μεσοπρόθεσμου μίλησε ο πρωθυπουρ...


Για ανάγκη πολιτικής συναίνεσης, στις «δύσκολες μάχες» που δίνει η κυβέρνηση και ανάγκη υλοποίησης του Μεσοπρόθεσμου μίλησε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου κατά την εισήγησή του στο Πολιτικό Συμβούλιο του κινήματος, που συνεδριάζει απόψε στην Ιπποκράτους. Επίσης εξαπέλυσε επίθεση στη Ν.Δ καταλογίζοντας της «κοντόφθαλμη» πολιτική και έστειλε μήνυμα ενότητας στο εσωτερικό του κόμματος ενόψει της Εθνικής Συνδιάσκεψης.
Ο πρωθυπουργός ανέφερε ως μεγάλη μάχη τις "μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές" λέγοντας ότι: "Αλλαγές, όπως αυτές στην παιδεία, όπως το άνοιγμα των επαγγελμάτων, όπως οι αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα, στη Δημόσια Διοίκηση, είναι αλλαγές που έπρεπε να είχαν γίνει",  επισημαίνοντας ότι αν είχαν γίνει αυτά και άλλα πολλά "δεν θα είχαμε το θέμα του χρέους ή τουλάχιστον θα ήμασταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση."
Ακόμα "μάχη", όπως είπε, "είναι η μάχη της ανάπτυξης μέσα σε μία κατάσταση ύφεσης, που εκ των πραγμάτων δημιουργείται. Η ανάπτυξη, όμως, δεν μπορεί να στηρίζεται σε πήλινα πόδια, ούτε σε παρασιτικές δυνάμεις, ούτε στον κρατισμό ή μια πελατειακή αντίληψη".
Ο κ. Παπανδρέου είπε στη συνέχεια ότι δίνεται η μάχη για ένα πραγματικό κράτος πρόνοιας το οποίο ποτέ δεν υπήρξε σωστά οργανωμένο στη χώρα μας προσθέτοντας ότι η μάχη αυτή την στιγμή δίνεται ιδιαίτερα σε ότι αφορά στην στήριξη των ανέργων.
Τέλος, αναφερόμενος στην αμφισβήτηση του πολιτικού συστήματος ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι "Είναι λογικό μέσα από την πίεση των πραγμάτων να υπάρχει αντίδραση στο πολιτικό σύστημα, όμως η λογική, "ισοπεδώνω το πολιτικό σύστημα, ισοπεδώνω τα πάντα", μόνο σε λαϊκισμό και ολοκληρωτισμό μάς πάει, σε βία και σε έλλειψη προοπτικής".
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διαπίστωσε ότι το Κίνημα δεν έχει καταφέρει να δώσει στη νέα γενιά την αίσθηση ότι υπάρχει δυνατότητα έκφρασης και συμμετοχής ευρύτερων στρωμάτων, ενώ σε ότι αφορά στις διάφορες μορφές αντιδράσεων είπε ότι "δεν είναι μόνο οι "αγανακτισμένοι" που έχουν και δίκαια αιτήματα ή και δικαίως αγανακτούν, υπάρχουν και πολλοί άλλοι, των οποίων τα συμφέροντα θίγονται - και καλώς θίγονται - που και αυτοί αντιδρούν."

ΠΗΓΗ : enet.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item