Για ακόμη μια φορά θα πάρουν δάνεια για να πληρώσουν τις συντάξεις του ΙΚΑ!

Η “Μαύρη Τρύπα” στο ΙΚΑ από τη μια, για την οποία κανείς δεν θα πληρώσει ποτέ, και από την άλλη τα άδεια ταμεία του υπ. Εργασίας δημιουργούν...

Η “Μαύρη Τρύπα” στο ΙΚΑ από τη μια, για την οποία κανείς δεν θα πληρώσει ποτέ, και από την άλλη τα άδεια ταμεία του υπ. Εργασίας δημιουργούν ανυπέρβλητα εμπόδια στην καταβολή των συντάξεων.

Το πρόβλημα, σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, εστιάζεται στο σκέλος των εσόδων που συνεχίζουν να εμφανίζουν υστέρηση λόγω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών στα ασφαλιστικά ταμεία.

Στο ΙΚΑ η μείωση των εισφορών αγγίζει το 16%. Προβληματικά εξελίσσεται και η εισροή πόρων στο ΙΚΑ από την τελευταία ευνοϊκή ρύθμιση αποπληρωμης ασφαλιστικών εισφορών. Ο στόχος είσπραξης 850 εκατομμυρίων ευρώ μέχρι το τέλος του 2011 δύσκολα μπορεί να επιτευχθεί αφού μόνο μέσα στο επτάμηνο του 2011 έχουν μπει στα ταμεία των ασφαλιστικών φορέων μόλις 410 εκατομμύρια ευρώ.

Ετσι η διοίκηση θα αναγκαστεί για ακόμα μια φορά να δανειστεί από τις τράπεζες που αντιμετωπίζουν ήδη πρόβλημα.

Κάπως έτσι θα βγεί το Φθινόπωρο και αν δεν αλλάξει κάτι δραστικά, τότε ο χειμώνας θα είναι πολύ δύσκολος...

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item