Κόμματα και δημοσιογράφοι: οι συνυπεύθυνοι της απάτης

Του Αντώνη Αποστόλου Αγαπητέ Όψιμε, επαναστάτη Δημοσιογράφε. Θα σου μιλήσω με ειλικρίνεια και όχι με προσποιητή ευγένεια. Πριν μιλήσω γ...

  • Του Αντώνη Αποστόλου
Αγαπητέ Όψιμε, επαναστάτη Δημοσιογράφε.

Θα σου μιλήσω με ειλικρίνεια και όχι με προσποιητή ευγένεια.

Πριν μιλήσω για την πολιτική , η εντύπωσή μου για τους δημοσιογράφους είναι ότι είναι πιόνια των εργοδοτών τους με μεγάλη συνενοχή στη διαπλοκή και στο έγκλημα χρεοκοπίας της χώρας.

Η δικαιολογία ότι όλοι οι δημοσιογράφοι δεν είναι ίδιοι δεν ευσταθεί γιατί η πλειοψηφία στον κλάδο είναι όπως περιγράφουμε ανωτέρω και επομένως αυτοί που δεν είναι, δηλαδή μιλάμε για κανένα 10% του κλάδου που χαρακτηρίζονται από τους συναδέλφους κατά καιρούς γραφικοί και φαντασιόπληκτοι, αυτοί ας μας συγχωρήσουν δεν τους αφορά το σχόλιο.

Παρατηρώ ότι τώρα που ρίξατε το πλοίο στα βράχια οι πολιτικοί-δημοσιογράφοι- παπάδες & δικαστές, έχετε αρχίσει η κάθε κάστα χωριστά να παίρνει αποστάσεις από τις άλλες και να παίζετε τους επαναστάτες προκειμένου να αποφύγετε την γενική αποδοκιμασία του λαού που αρχίζει να παίρνει άγριες μορφές.

Η καταδίκη των φαινομένων διαφθοράς και μάλιστα το κάλεσμα των πολιτών στην προσπάθεια καταπολέμησής της, καλή είναι, αλλά θεωρείτε ότι ο κάθε απλός πολίτης έχει περισσότερα στοιχεία από εσάς για την διαφθορά; επομένως, θεωρώ ότι η κίνηση σας αυτή είναι καθαρά εικονική με σκοπό την ακροαματικότητα τον εντυπωσιασμό και γιατί όχι τον αποπροσανατολισμό.

Εγώ θεωρώ ότι είστε αρκετά έξυπνοι και έμπειροι δημοσιογράφοι με στοιχεία στο αρχείο σας, που μπορούν να ρίξουν κυβέρνηση.

Ας θυμηθούμε την περίπτωση του στελέχους της ΝΔ που έπεσε από το μπαλκόνι, πήρατε την πληροφορία την επεξεργαστήκατε, την χρησιμοποιήσατε όσο μπορούσατε για ίδιο όφελος, την ξεζουμίσατε και τέλος από φαγωμάρα δύο εκδοτών την μάθαμε και εμείς.

Συγνώμη αλλά αυτό το είδος διαχείρισης των πληροφοριών δεν αποτελεί δημοσιογραφικό λειτούργημα.

Αν πράγματι μετανιώσατε για την μέχρι σήμερα τακτική στην διαχείριση των πληροφοριών, κάντε καταγγελίες τέτοιες που θα σας κόψουν τις εκπομπές στην μέση, ρισκάρετε να τα βάλλετε με το σύστημα που σας πληρώνει, με ρίσκο του μισθού σας και του ψωμιού του παιδιού σας και της οικογενείας σας.

Τότε θα καταλάβουμε ότι δεν μας δουλεύετε και κάνετε πραγματικό αγώνα για τους πολίτες που υποφέρουν.

Η γνώμη μου για την διαφθορά είναι ότι ξεκινάει από τα κόμματα που είναι οργανωτικά μαφιόζικοι οργανισμοί και εκεί πρέπει να εστιάσετε τις έρευνές σας.

Αυτό είναι το κεφάλι του ψαριού που βρωμάει.

Οι Έλληνες δεν ήταν απατεώνες τους έκαναν εκμεταλλευόμενοι την μωροφιλοδοξία τους και τον άκρατο κομματισμό τους.

Το κάθε κόμμα που γίνεται κυβέρνηση διορίζει στελέχη με την εντολή” θα μου φέρεις τόσα από την θέση που σου δίνω για τις οικονομικές ανάγκες του κόμματος και αν θέλεις φυσικά να παραμείνεις στην θέση σου”, και φυσικό είναι εφόσον παρανομεί θα γλύψει και αυτός κάτι, και αν γίνει καμία στραβή θα πάρεις την ευθύνη μόνος σου και εμείς θα φροντίσουμε να σε καλύψουμε. “συνωμοσία της σιωπής”.

Για να υπάρξει εμπιστοσύνη ότι δεν θα βγει προς τα έξω η παράνομη αυτή συναλλαγή και εντολή , προτιμούν τους κουμπάρους και κολλητούς τους που τους κάνουν συνένοχους.

Δεν ενδιαφέρονται για στελέχωση του κρατικού τομέα με αξιοκρατικά κριτήρια που θα τους δημιουργήσει πρόβλημα στην λειτουργία του μαφιόζικου συστήματος στην είσπραξη του μαύρου χρήματος.

Το μαύρο χρήμα αποτελεί το χρυσάφι των κομματικών μηχανισμών γιατί θα λαδώσει δημοσιογράφους και γενικά πρόσωπα που επηρεάζουν την κοινή γνώμη και έτσι θα μπορέσει να διατηρηθεί στην εξουσία.

Παράδειγμα 1ο: Είναι γνωστό σε κάθε λογιστή ότι για να διοριστεί έφορος σε καλή εφορία κάποιος χρειάζεται να πάει ένα μεγάλο ποσό στον Γενικό Γραμματέα που μέρος από αυτό θα πάει στο κόμμα.

Αποτέλεσμα: Για να βγάλει ο έφορος αυτά τα λεφτά θα δημιουργήσει κλίκα με τους υφισταμένους του και θα τα πληρώσει τελικά ο πολίτης.

Ηθικό δίδαγμα: Ο έφορος δεν ήταν απατεώνας, την καρέκλα ήθελε ο φουκαράς και εκεί πατήσανε και τον κάνανε απατεώνα και αυτός με την σειρά του έκανε απατεώνες και συνενόχους τους υφισταμένους του για να του φέρουν τα λεφτά , ο Νονός της ιστορίας αυτής είναι το κόμμα.

Παράδειγμα 2ο: Η έρευνα της Siemens αποκάλυψε ότι ο Τσουκάτος πήρε 1.000.000 , ο Τσουκάτος λέει ότι πράγματι τα πήρε και τα πήγε στον Νονό (κόμμα), το κόμμα σαν παρθένα που είναι δεν ξέρει τίποτα.

Σε ένα δημοκρατικά δομημένο πολίτευμα ο Τσουκάτος θα πήγαινε φυλακή για κακούργημα,
δωροδοκίας και συκοφαντική δυσφήμιση του κόμματος.

Αντί αυτού ο Τσουκάτος είναι έξω γιατί τον καλύπτουν κάποιοι οι οποίοι ξέρουν ότι αν ο Τσουκάτος πάει φυλακή θα μιλήσει και θα δώσει και άλλους και θα σπάσει ο νόμος της σιωπής. Στο σημείο αυτό ψάχνουμε να βρούμε την δικαστική εξουσία η οποία είναι τυφλή και αδρανής γιατί και αυτή έχει αναπτυχθεί με τον παραπάνω μαφιόζικο τρόπο.

Ενώ τον Μαντέλη που ενήργησε μόνος του και έκρυψε από το κόμμα την μίζα τον δώσανε αμέσως.

Το ίδιο συνέβη και στο κόμμα της Ν.Δ. με τον ταμία του κόμματος που ευτυχώς πέθανε.
Το ίδιο συνέβη και με τον Κουτσόγιωργα με τα πάμπερς.

Αν θέλετε αγαπητοί Δημοσιογράφοι να ξεβρομίσει ο τόπος πρέπει να βγείτε από το κουβάρι της διαπλοκής να γίνεται πραγματικά ανεξάρτητοι κυρίως από τους εργοδότες σας και να αγωνιστείτε για το καλό αυτού του τόπου.

Όλα αυτά που μας έφεραν ως εδώ να γίνουν παρελθόν και όλα να γίνονται με αξιοκρατία και διαφάνεια σε όλους τους τομείς και όχι με κουμπαριές , ευνοημένους δημοσιογράφους ,δικαστές που βοηθούν να εδραιωθεί η μετριότητα στην διαχείριση του δημοσίου χρήματος .
Οι μηχανισμοί των κομμάτων με την μαφιόζικη οργάνωσή τους είναι οι μόνοι υπεύθυνοι για την διαπλοκή, την αναξιοκρατία στην διοίκηση του κράτους και την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος.

Πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να τους ξηλώσουμε.

Τα κόμματα είναι τόσο αδιαφανή στην διαχείρισή τους και τόσο σπάταλα, που έχουν υποθηκεύσει την κρατική επιχορήγησή τους μέχρι το 2016!

Που βρίσκουν χρήματα τώρα και στο μέλλον για την λειτουργία τους;

Απλά και μόνο από την μαφιόζικη χρηματοδότησή τους.

Είναι κατά 90% οι αποδεκτές των χρημάτων όλων των μιζών.

Ένα καλό ξεσκόνισμα στον έλεγχο των οικονομικών τους από ξένη αμερόληπτη ελεγκτική εταιρία και όχι από τους ίδιους και τους δικούς τους, θα δείξει σε όλο το μέγεθος την ληστεία που γίνεται σε βάρος του ελληνικού λαού.

Μια πρόταση για ένα υγιές μέλλον στην λειτουργία τους, που θα τους ζορίσει πολύ, είναι η διαχείριση των οικονομικών τους από ορκωτούς λογιστές και όχι από κομματικά στελέχη.

Αν έχουν την θέληση, η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση, ας δεχθούν μέτρα ελέγχου των κομμάτων τους, διαφορετικά επιθυμούν να συνεχίσουν τις άθλιες μεθοδεύσεις τους, γιατί είναι η τέχνη που έχουν μάθει καλά μέχρι σήμερα και όχι η διοίκηση του κράτους.

Φίλοι μου Δημοσιογράφοι οι αγώνες δεν είναι λεκτικοί ,αν θέλετε να αγωνιστείτε κάντε το και εμείς μαζί σας και θα βρεθεί και κάποιος επαναστατημένος εισαγγελέας που θα βοηθήσει.

Αλλά όπως πολύ καλά γνωρίζετε το πλέγμα του συστήματος αυτού και της μετριότητας που το περιβάλλει είναι πολύπλοκο και τόσο καλά στημένο που πιστεύω ότι θα προτιμήσετε τον εύκολο δρόμο του συμβιβασμού όπως κάνετε τόσο καιρό τώρα .Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item