Μήπως φταίει και για αυτό ο Καραμανλής;; Τεράστιες εκτάσεις στις φλόγες στον Εβρο - Χωριά εκκενώθηκαν στην Αρκαδία

Εκτός ελέγχου είναι πλέον η κατάσταση στην Αρκαδία με τους κατοίκους πολλών χωριών να ζουν ημέρες του 2007. τρία χωριά έχουν εκκενωθεί, ενώ...

Εκτός ελέγχου είναι πλέον η κατάσταση στην Αρκαδία με τους κατοίκους πολλών χωριών να ζουν ημέρες του 2007.
τρία χωριά έχουν εκκενωθεί, ενώ ήδη οι φλόγες πέρασαν μέσα από κάποια από αυτά χωρίς να μπορεί κανείς να πει ακόμα τι ζημιές έχουν γίνει.

Η φωτιά κύκλωσε το χωριό Πάπαρη απ' όλες τις πλευρές και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες οι μπουλντόζες από την βόρεια πλευρά δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν ζώνη προστασίας.
ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΑΠΑΡΗ
ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΑΠΑΡΗ
Ο αντιδήμαρχος Τρίπολης Κώστας Κατσαφάνας δήλωσε ότι, η φωτιά πέρασε μέσα από το χωριό Μανιάτη κι έχουν καεί σπίτια, χωρίς όμως να γνωρίζει τον αριθμό.
Είπε επίσης ότι η φωτιά πέρασε και από το χωριό Δάφνη που έχει εκκενωθεί, αλλά δεν υπάρχει εικόνα για το αν έχουν προκληθεί ζημιές, ενώ τόνισε πως είναι δύσκολο το έργο της κατάσβεσης λόγω του δυνατού αέρα που κινεί τη φωτιά ανεξέλεγκτα.

Ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος που βρίσκεται στην περιοχή της Ασέας, μας ενημέρωσε ότι έχουν εκκενωθεί τρία χωριά, το Πάπαρη, η Δάφνη και το Μανιάτη, ενώ μια ηλικιωμένη γυναίκα που δεν πρόλαβε να απομακρυνθεί κατά την εκκένωση του χωριού Μανιάτη, απεγκλωβίστηκε και μεταφέρεται με αναπνευστικά προβλήματα στο Παναρκαδικό νοσοκομείο Τρίπολης.


Το μέτωπο είναι τεράστιο και στη μάχη της κατάσβεσης παίρνει μέρος μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής με 30 άνδρες, 12 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα, ενώ ρίψεις νερού κάνουν και 4 αεροσκάφη. Στο σταθμό διοδίων Ασέας βρίσκονται λεωφορεία του ΚΤΕΛ Αρκαδίας για εκκένωση κι άλλων χωριών εφόσον κριθεί αναγκαίο.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε περίπου στις 17:00 κοντά στη βιομηχανική περιοχή της Πάτρας, κοντά στις κοινότητες Χαϊκαλίου και Περιστερίου.

Η φωτιά εξαπλώνεται με ταχύτητα λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και οι οποίοι δυσκολεύουν το έργο της κατάσβεσης. Προς το παρόν δεν απειλούνται σπίτια.

Μικρότερης έκτασης πυρκαγιές ξέσπασαν νωρίτερα στις περιοχές, Συχαινά και Μποζαϊτικα Πατρών, αλλά γρήγορα τέθηκαν υπό έλεγχο.

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στον Έβρο


Με εναέρια μέσα από εσωτερικό, αλλά και από ξένα κράτη, θα προσπαθήσουν οι πυροσβέστες να θέσουν υπό έλεγχο τη μεγάλη πυρκαγιά που κατακαίει περιοχές του Έβρου, έχοντας ήδη αποτεφρώσει περισσότερα από 47.000 στρέμματα από δρύες, πεύκα και καλλιέργειες.

Μέσα σε όλα αυτά, νέα πυρκαγιά ξέσπασε στην περιοχή Φέρρες κοντά σε στρατόπεδο. Επιχειρούν 5 οχήματα με 12 πυροσβέστες καθώς και ένα αεροσκάφος. 


ΠΗΓΗ : newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item