Να οριοθετήσει την ΑΟΖ Ελλάδας-Κύπρου ζητά από την κυβέρνηση η ΝΔ

Η κυβέρνηση πρέπει να οριοθετήσει την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Ελλάδας με την Κύπρο, δηλώνει ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Πά...

Η κυβέρνηση πρέπει να οριοθετήσει την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Ελλάδας με την Κύπρο, δηλώνει ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, Πάνος Παναγιωτόπουλος, σε συνέντευξή του στον Τύπο της Κυριακής.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος τονίζει πως η συμπεριφορά της Τουρκίας κινείται εκτός νομιμότητας και Διεθνούς Δικαίου και θα πρέπει να τύχει ανάλογης αντιμετώπισης από τη διεθνή κοινότητα.

Εκτιμά επίσης πως η εσωτερική επικράτηση του Ερντογάν έναντι των στρατηγών δεν έχει μεταβάλει την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας, καθώς, «υιοθετεί θέσεις των πιο ακραίων στρατοκρατικών κύκλων» και αξιολογεί ως εθνικά συμφέρουσα τη συνεργασία με το Ισραήλ.

Όσον αφορά στη γραμμή της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην εξωτερική πολιτική, υπογραμμίζει ότι «η ΝΔ εργάζεται προς την κατεύθυνση ώστε οι μεγάλες προτεραιότητες της εξωτερικής πολιτικής να υπηρετούνται πέρα και πάνω από πολιτικές και κομματικές σκοπιμότητες».ΠΗΓΗ : tanea.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item