Από Σεπτέμβριο έρχεται η ταυτοποίηση των διαχειριστών στα ελληνικά ιστολόγια...Να χαρώ εγώ ελευθερία του λόγου(κώ*ου)

Έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα είναι έτοιμα τα νομοθετικά μέτρα για την ταυτοποίηση των διαχειριστών στα ελληνικά ιστολόγια (Blog), καθώς κα...

1A09C7AE94DE2DD713881EBD67552F6A Blog μόνο με… ονοματεπώνυμοΈως το τέλος Σεπτεμβρίου θα είναι έτοιμα τα νομοθετικά μέτρα για την ταυτοποίηση των διαχειριστών στα ελληνικά ιστολόγια (Blog), καθώς και την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών στην περίπτωση εγκλημάτων, εξήγγειλε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου. Μιλώντας στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο κ. Παπαϊωάννου είπε ότι «το Διαδίκτυο πρέπει να πάψει να φιλοξενεί κουκουλοφόρους», χωρίς όμως να αμφισβητείται η ελευθερία του λόγου και της γνώμης.Ο ίδιος ανέφερε ότι θα περιμένει τις προτάσεις της νέας νομοθετικής επιτροπής, που θα συγκροτηθεί υπό την προεδρία του αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Α. Ράντου.
Υπέρ της θέσης ότι το απόρρητο των επικοινωνιών δεν ισχύει για τις διαδικτυακές αναρτήσεις έχει ταχθεί επανειλημμένα και ο Άρειος Πάγος. Σύμφωνα με τις γνωμοδοτήσεις του, οι Αρχές πρέπει να μπορούν να ζητούν από τους παρόχους τα στοιχεία χρηστών που κατηγορούνται για αξιόποινες πράξεις χωρίς να ζητούν άδεια από την Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών.Σύμφωνα με πληροφορίες Του Βήματος, ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε στα μέλη της επιτροπής ότι ίσως θα πρέπει να επανεξεταστεί η αυτοδέσμευση των δημοσιογράφων, αφού έχουν παρουσιαστεί φαινόμενα σχολιασμού στο Διαδίκτυο περιστατικών πολιτικής βίας, ο οποίος εξυπηρετεί συμφέροντα που αντίκεινται στην ελευθερία της έκφρασης και στη δημοκρατία.Μιλώντας στην ίδια επιτροπή, ο κ. Παπαϊωάννου εξήγγειλε επίσης τη δυνατότητα αξιοποίησης του υλικού των καμερών προκειμένου να εντοπίζονται αξιόποινες πράξεις. 
Πρόσθεσε ότι σχετικές νομοθετικές προτάσεις περιμένει επίσης από την επιτροπή που ήδη λειτουργεί υπό τον πρώην πρόεδρο του ΣτΕ Χ. Γεραρή.


Πηγή: Τα Νέα

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

 1. Τι σου κάνει εντύπωση;;;;
  Θέμα χρόνου ήταν, αλλά ότι και να κάνουν την ελευθρία του λόγου μας δεν μπορούν να την κόψουν!!!!!! Θα βρούμε τρόπο να λέμε αυτά που πιστεύουμε με άλλους τρόπους!!!! Είμαι ικανή να τα τυπώνω σε φυλλάδια μόνη μου..... Λες να ψάξουν για γιαύκα μετά;;;;;;
  Την καλημέρα μου!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλημέρα και σε σένα Σταυρούλα

  Χαχαχαχαχ...
  Δεν έχεις άδικο βέβαια σε αυτό που λες.Εννοείτε πως θα βρίσκουμε τρόπο να τα λέμε ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα, απλά με νευριάζει τόσο αυτή η συνεχόμενη "επίθεσή" τους και με πεισμώνει κιόλας να συνεχίσω να τους τα χώνω και άλλο!
  Υπομονή...Θα έρθει το πλήρωμα του χρόνου και γι'αυτούς και τότε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item