Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν προς την Κίνα: Οι ΗΠΑ δεν πρόκειται ποτέ να πτωχεύσουν

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρόκειται να κηρύξουν πτώχευση και επανέλαβε τις διαβεβαιώσε...

Μπάϊντεν: Οι ΗΠΑ δεν πρόκειται ποτέ να πτωχεύσουν

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρόκειται να κηρύξουν πτώχευση και επανέλαβε τις διαβεβαιώσεις ότι οι σημαντικοί πόροι που διακρατεί η Κίνα σε αμερικανικά δολάρια είναι "ασφαλείς".

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ουδέποτε πτώχευσαν και ποτέ δεν θα πτωχεύσουν, είπε ο Μπάιντεν μιλώντας σε ένα ακροατήριο στο Πανεπιστήμιο της Σετσουάν στην Τσένγκντου, στη νοτιοδυτική Κίνα, όπου πραγματοποιεί την δεύτερη και τελευταία στάση της πενθήμερης επίσκεψής του στη χώρα.

Ο Μπάιντεν εκφράστηκε για το θέμα αυτό αρκετές φορές σε συναντήσεις του με ανώτατους αξιωματούχους, ειδικά με τον πρωθυπουργό Ουέν Τζιαμπάο. Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος πιστωτής των ΗΠΑ, καθώς το Πεκίνο διαθέτει αμερικανικά ομόλογα αξίας 1,17 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στην ομιλία του, ο αμερικανός αντιπρόεδρος είπε πως η Κίνα πρέπει να προωθήσει τον "διάλογο ανάμεσα στους πολίτες, τους φοιτητές και την κυβέρνηση", αναφερόμενος για πρώτη φορά δημόσια σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην διάρκεια της επίσκεψής του. Σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους αναφέρθηκε σε τέτοια θέματα στις κατ' ιδίαν συναντήσεις του με την κινεζική πολιτική ηγεσία.

ΠΗΓΗ : ethnos.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item