Αντιδράσεις για την επερχόμενη νέα αύξηση του ΦΠΑ

Πυρ ομαδόν κατά της κυβέρνησης έχει ξεσπάσει από το σύνολο του επαγγελματικού και πολιτικού χώρου με αφορμή την επικείμενη αύξηση του ΦΠΑ στ...

Πυρ ομαδόν κατά της κυβέρνησης έχει ξεσπάσει από το σύνολο του επαγγελματικού και πολιτικού χώρου με αφορμή την επικείμενη αύξηση του ΦΠΑ στις υπηρεσίες εστίασης από 1η Σεπτεμβρίου. Με αφορμή την χθεσινή εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών, οι φορείς ζητούν απόσυρση του μέτρου καθώς υποστηρίζουν ότι θα πλήξει τον τουρισμό, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και τα δημόσια έσοδα.
Απόσυρση της αύξησης του ΦΠΑ στην εστίαση ζητάει από το υπουργείο Οικονομικών ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Γ. Κασιμάτης καθώς υποστηρίζει ότι πλήττει τον τουρισμό.
''Κάνω έκκληση στον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγ. Βενιζέλο να σκεφθεί ακόμα μία φορά τη χρησιμότητα εφαρμογής του μέτρου αυτού και να το αποσύρει. Εάν θέλει να πατάξει τη φοροδιαφυγή, να βοηθήσει την αγορά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να προχωρήσει άμεσα όχι στην αύξηση, αλλά στη μείωση των φορολογικών συντελεστών. Αυτή είναι η μοναδική λύση" δήλωσε ο κ. Κασιμάτης.
Την ίδια ώρα, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά, τονίζει πως "η ακολουθούμενη πολιτική μετάταξης αρκετών τροφίμων και υπηρεσιών εστίασης, από το 13% στο 23% ΦΠΑ θα οδηγήσει σε περαιτέρω συρρίκνωση του νόμιμου εμπορίου που θα δώσει την θέση του στο παρεμπόριο και το λαθρεμπόριο, που το κράτος δυσκολεύεται σημαντικά να πατάξει''.
Νωρίτερα, στο ίδιο μήκος κύμματος ήταν και η ανακοίνωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ).

ΠΗΓΗ : enet.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item