Πόσο άσχετοι και επικίνδυνοι μπορεί να είναι αυτοί που προτείνουν τα οικονομικά μέτρα;

Κουτοί;  Ναί γιατί δεν καταλαβαίνουν ότι όσο ανεβάζεις την άμεση ή έμμεση φορολόγηση σε κάτι (εν προκειμένω το ΦΠΑ στα εστιατόρια, delivery ...


Κουτοί; Ναί γιατί δεν καταλαβαίνουν ότι όσο ανεβάζεις την άμεση ή έμμεση φορολόγηση σε κάτι (εν προκειμένω το ΦΠΑ στα εστιατόρια, delivery κλπ), τόσο μειώνεται η κατανάλωση. Αποτέλεσμα ω ΦΩΣΤΗΡΕΣ της κυβέρνησης (;) είναι να εισπράττετε -αποδεδειγμένα- όχι περισσότερα (όπως προσδοκάτε), αλλά λιγότερα.

Επικίνδυνοι; Ναι γιατί τελικά οι πολίτες στερούνται ορισμένων υπηρεσιών, προϊόντων ή ακόμα και “εξόδων” από την μαύρη κατάντια της καθημερινότητας και μειώνουν την κατανάλωση σε προϊόντα που ακριβαίνουν λόγω φορολόγησης (το έχετε δει το έργο φωστήρες με τα αυτοκίνητα, την βενζίνη, τα προϊόντα super market, τα τσιγάρα, τα οινοπνευματώδη), και παρόλα αυτά το κράτος δεν εισπράτει τα προσδοκώμενα.

Αποτέλεσμα; Aφενός το μεγαλύτερο ξεπούλημα από την μεγαλύτερη πίεση από την Τρόϊκα και το ΔΝΤ και αφετέρου η ακόμα μεγαλύτερη έμμεση και άμεση φορολόγηση με αποτέλεσμα την μείωση της κατανάλωσης, την μεγένθυνση της ύφεσης, την αύξηση της ανεργίας, το κλείσιμο ακόμα περισσότερων επιχειρήσεων, την αδυναμία λειτουργίας της υγείας, της παιδείας και των κοινωνικών παροχών και πάει λέγοντας.
Εκτός αν τελικά όλα αυτά γίνονται επί σκοπώ. Εκτός αν αυτά είναι μέρος ενός άρτια οργανωμένου σχεδίου που σκοπό έχει την εξαθλίωση του μεγαλύτερου μέρους του λαού, την εξίσωση του με τους οικονομικούς και άλλους μετανάστες και την αφάνιση της Εθνικής Ταυτότητας.
Ειλικρινά δεν γνωρίζω και δεν είμαι σε θέση να πάρω ξεκάθαρη θέση: Είστε άσχετοι, επικίνδυνοι και ανίκανοι να σχεδιάσετε τον πιο απλό τρόπο διακυβέρνησης ενός κράτους ή είστε εντεταλμένοι κάποιου σχεδίου που εκτελείται άρτια από την στιγμή που αναλάβετε.
Ελπίζω ειλικρινά να είστε απλά άσχετοι, κουτοί και ανίκανοι να αντιληφθείτε τις απλούστερες της μικροοικονομίας και της διαδικασίας εξόδου από την ύφεση, και ελπίζω απλά να μην προλάβετε να κάνετε τόσο κακό όσο μπορείτε να κάνετε.
Γιατί αν δεν είστε, τότε δυστυχώς τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα και πολύ φοβάμαι ότι θα χρειαστεί κάτι περισσότερο από ένα “Πολυτεχνείο του ’74″ για να αλλάξει η διαμορφούμενη κατάσταση του αφανισμού της πατρίδας μου. Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item