Ένα τηλεφώνημα που αποδείχτηκε φάρσα οδήγησε στην εκκένωση του Κολοσσαίου

Την εκκένωση του Κολοσσαίου διέταξε η ιταλική αστυνομία στις 18.00 ώρα Ελλάδος, όταν δόθηκε "συναγερμός για ύπαρξη βόμβας". Είχ...


Την εκκένωση του Κολοσσαίου διέταξε η ιταλική αστυνομία στις 18.00 ώρα Ελλάδος, όταν δόθηκε "συναγερμός για ύπαρξη βόμβας".

Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα αγνώστου στις αρχές, αλλά και ο εντοπισμός, στο εσωτερικό του μνημείου "ενός ύποπτου δέματος". Τέσσερις ομάδες πυροσβεστών, καραμπινιέροι, πυροτεχνουργοί εντόπισαν ένα κυλινδρικό δέμα, μεταλλικό, περιτυλιγμένο με ταινία ελαστική, είδαν ενα φιτίλι να εξέχει.

Τελικά όμως, όπως αποδείχθηκε, το τηλεφώνημα ήταν φάρσα ενώ σύμφωνα με τις ιταλικές αρχές το πακέτο που εντοπίσθηκε στο ύψος του πρώτου ορόφου του μνημείου, εξουδετερώθηκε προληπτικά από τους πυροτεχνουργούς αλλά, όπως προέκυψε, δεν περιείχε εκρηκτική ύλη.

Ο δήμαρχος της Ρώμης, Τζάννι Αλεμάννο, δήλωσε σχετικά : «δεν ξέρουμε ακόμη αν πρόκειται για κακόγουστο αστείο, ή για την πράξη ενός αλλόφρονα. Περιμένουμε να δούμε, πάντως, αν θα υπάρξουν τυχόν μηνύματα και αναλήψεις ευθύνης».


Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item