Για 2η συνεχόμενη μέρα φλέγεται ο Έβρος...Εκκενώθηκαν οικισμοί και μονάδα της Πολεμικής αεροπορίας!

Η φωτιά συνεχίζει να καταπίνει τα πάντα στο πέρασμά της και η νύχτα χαρακτηρίζεται δύσκολη... Ανεξέλεγκτο είναι το μέτωπο, συνολικού μήκους...

Η φωτιά συνεχίζει να καταπίνει τα πάντα στο πέρασμά της και η νύχτα χαρακτηρίζεται δύσκολη...

Ανεξέλεγκτο είναι το μέτωπο, συνολικού μήκους περίπου έξι χιλιομέτρων, της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε στις 13.30 το μεσημέρι στην περιοχή Λευκίμης Σουφλίου στον Έβρο. Μέχρι στιγμής και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά έχει κάψει περίπου 3.000 στρέμματα, κυρίως δρύες και τις εγκαταστάσεις ενός μαντριού, με μεγάλες ποσότητες ζωοτροφών. 

Tα μέτωπα της φωτιάς είναι τρία: το πρώτο κατευθύνεται βορειοανατολικά της Βυρίνης με κατεύθυνσης προς τον βιότοπο της Δαδιάς, το δεύτερο δυτικά με κατεύθυνση προς Πεσσάνη και το τρίτο νοτιοδυτικά με κατεύθυνση προς την Μελία και τα Ραντάρ. 

Παράλληλα για προληπτικούς λόγους ζητήθηκε η εκκένωση των οικισμών Κοίλα και Μελία, για το ενδεχόμενο που απειληθούν από την πυρκαγιά, τις επόμενες ώρες. Οι 60 κάτοικοι των δυο οικισμών μεταφέρθηκαν με λεωφορείο του δήμου. Το απόγευμα διατάχτηκε και η εκκένωση του 1ου Σταθμού Αναφοράς της ΠΑ. (24 άτομα) η οποία πραγματοποιήθηκε χωρίς προβλήματα.

Στα πύρινα μέτωπα βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, με πολλά οχήματα και προσωπικό από ολόκληρη της περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης, ενώ στο έργο τους συνδράμουν από αέρος τέσσερα αεροπλάνα Καναντέρ, δυο Πετζετέλ και ένα ελικόπτερο. Στο έργο τους συνεπικουρούν μηχανήματα της περιφέρειας, ο στρατός, το δασαρχείο και εθελοντικές οργανώσεις.

Στόχος των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι ο περιορισμός του μετώπου της φωτιάς, προκειμένου να μην επεκταθεί βόρεια προς το δάσος της Δαδιάς και νότια προς τις περιοχές Κοίλα και Μελία. Σημειώνεται πως το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι εντάσεως 5-6 Μποφόρ, που πνέουν στην περιοχή.ΠΗΓΗ : newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item