Ύφεση και το 2012 βλέπει ο Βενιζέλος...Και το 2013 και το 2020 να μην σου πω!

Γεγονός που δεν σηκώνει αμφιβολία είναι, κατά τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ότι η κατάσταση της χώρας είναι πολύ δύσκολη. Απαντώντας σε κοινοβουλευ...

Γεγονός που δεν σηκώνει αμφιβολία είναι, κατά τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ότι η κατάσταση της χώρας είναι πολύ δύσκολη. Απαντώντας σε κοινοβουλευτικές ερωτήσεις, ο υπουργός Οικονομικών εκτίμησε για ακόμη μία φορά ότι η ύφεση θα διαμορφωθεί φέτος πάνω από το 4,5% του ΑΕΠ και χαμήλωσε τον πήχυ όσον αφορά στις προσδοκίες για ανάκαμψη μέσα στο 2012.
Εκτίμησε ότι η πλήρης εφαρμογή των μέτρων που έχουν ήδη ψηφισθεί ή έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα επαρκεί για να κλείσει η χρονιά "πάρα πολύ κοντά" στο δημοσιονομικό στόχο που έχει τεθεί (έλλειμμα 7,5%). Αν αυτό συμβεί, πρόσθεσε, θα υπάρξει δραστική μείωση της ύφεσης το 2012, ενδεχομένως όχι όμως και επιστροφή στην ανάπτυξη, καθώς δεν απέκλεισε η οικονομία να έχει αρνητικό πρόσημο και του χρόνου. Απέδωσε την επιδείνωση στη διεθνή συγκυρία.
Έθεσε, ως εκ τούτου, προτεραιότητα την αλλαγή του κλίματος στις αγορές, υπέρ της Ελλάδας.
Όσον αφορά στο 2011, παραδέχτηκε ότι η ύφεση θα είναι βαθύτερη από αυτή που είχε προβλεφθεί στον προϋπολογισμό και στο  Μεσοπρόθεσμο. Έριξε μερίδιο της ευθύνη για τις λανθασμένες εκτιμήσεις στην τρόικα, λέγοντας ότι δεν έγιναν μόνον από την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και από  την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Μιλώντας για τα μέτρα που έχουν ληφθεί και θα ληφθούν, δήλωσε ότι θα μπορούσε να είχε ακολουθηθεί πολιτική ηπιότερης προσαρμογής, πρόσθεσε, όμως, ότι δεν ήταν μία απόφαση που θα μπορούσε να πάρει η Ελλάδα χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών της.

ΠΗΓΗ : enet.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item