Σε 1 μήνα η Κύπρος ξεκινάει γεωτρήσεις για φυσικό αέριο παρά τους εκβιασμούς των Τούρκων. Η Ελλάδα μας τι κάνει;;;

Για τις 21 Σεπτέμβρη ορίστηκε η έναρξη των γεωτρήσεων στο λεγόμενο οικόπεδο 12 που η εταιρεία "Νoble Energy" που έχει αναλάβει την...

Για τις 21 Σεπτέμβρη ορίστηκε η έναρξη των γεωτρήσεων στο λεγόμενο οικόπεδο 12 που η εταιρεία "Νoble Energy" που έχει αναλάβει την έρευνα για ευνόητους λόγους μετονόμασε σε "Αφροδίτη".

Όπως μετέδωσε το ΡΙΚ, η εξέδρα με το γεωτρύπανο, το οποίο αυτή τη στιγμή εργάζεται σε περιοχή του Ισραήλ, θα μετακινηθεί στις 20 Σεπτεμβρίου με προορισμό το "Αφροδίτη", όπου σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, θα εργασθεί για περίπου τέσσερις μήνες.

Εκτιμάται ότι τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στο κυπριακό οικόπεδο, βρίσκονται σε βάθος χιλίων επτακοσίων μέτρων.

Βάθος που ήταν απαγορευτικό μέχρι πρότινος και για την ακρίβεια μέχρι να αποδειχθεί από τις αντίστοιχες γεωτρήσεις της Αιγύπτου ότι μπορούν να αντληθούν κοιτάσματα από μεγάλα βάθη και να είναι συμφέρουσα η προσπάθεια.

Κάπως έτσι δικαιολογείται και η ολοένα και πιο αυξανόμενη ένταση από μέρους των Τούρκων που διεκδικούν μερίδιο στην περιοχή και θέλουν να μπουν σφήνα στην ΑΟΖ μεταξύ Κύπρου-Ελλάδας.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item