Φέρνουν 10μελή επιτροπή για εβδομαδιαίο έλεγχο του Μεσοπρόθεσμου

Αυτή η κυβέρνηση προσπαθεί να σώσει τα ασυμάζευτα κάθε τρίμηνο που έρχεται η τρόϊκα. Αποτέλεσμα να μας βάζουν συνεχώς νέα μέτρα και χαράτσια...

Αυτή η κυβέρνηση προσπαθεί να σώσει τα ασυμάζευτα κάθε τρίμηνο που έρχεται η τρόϊκα.
Αποτέλεσμα να μας βάζουν συνεχώς νέα μέτρα και χαράτσια, τα οποία ξέρουν πολύ καλά ότι ο κόσμος αδυνατεί να τα αντέξει εδώ και καιρό.
Για τον εισπρακτικό μηχαμισμό, τους ελέγχους και την πάταξη της φοροδιαφυγής έχουμε πει και έχουμε γράψει πολλά και εδώ στο ΟΛΥΜΠΙΑ.
Το Μεσοπρόθεσμο, η ταφόπλακα της ελληνικής οικονομίας και της μεσαίας τάξης, δεν μπορεί να εφαρμοστεί, αφού τα νούμερα δεν βγαίνουν! Γι’ αυτό τον λόγο θα έρθει δεκαμελής επιτροπή, για να εξετάζει κάθε εβδομάδα την πορεία του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος!
Διαβάστε τώρα, τι πάει να κάνει η κυβέρνηση, αφού εμείς είμαστε ανίκανοι να πράξουμε ..το αυτονόητο!
Της Ελενας Λάσκαρη από το euro2day.gr:
Δεκαμελή ομάδα εργασίας για την εβδομαδιαία παρακολούθηση της υλοποίησης και τη συνεχή επικαιροποίηση της απόδοσης των μέτρων του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής συγκροτεί στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, με απόφασή του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης.
Την ώρα που η τρόικα βρίσκεται στην Αθήνα και έχει αρχίσει να μοιράζει κίτρινες κάρτες καθυστερήσεων σε αρκετά υπουργεία, το ΓΛΚ ξεκινά διαδικασίες εβδομαδιαίας παρακολούθησης της εφαρμογής του Μνημονίου ενώ βάζει στο μικροσκόπιο και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του δημοσίου, οι οποίες παρ’ ότι θα έπρεπε να είναι μηδενικές, έχουν ξεπεράσει τα 6,6 δισ. ευρώ με βάση τα τελευταία στοιχεία για τον Ιούλιο.
Όπως ορίζεται στην απόφαση, έργο της ομάδας εργασίας είναι:
* Η συνεχής παρακολούθηση της υλοποίησης του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής και η εβδομαδιαία αναφορά της πορείας εφαρμογής των μέτρων.
* Η επικαιροποίηση της δημοσιονομικής απόδοσης των μέτρων.
* Η καταγραφή και ανάλυση της πορείας των ληξιπρόθεσμων και πληρωτέων οφειλών της Γενικής Κυβέρνησης και η υποβολή προτάσεων για αποτελεσματικότερες διαδικασίες μείωσής τους.
* Η επεξεργασία, ανάλυση και παρακολούθηση των qpc’s (κριτηρίων απόδοσης).

ΠΗΓΗ : olympia.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item