Οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's: Νέα και μεγαλύτερη αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας τη προσεχή διετία

Μία νέα και μεγαλύτερη αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας είναι πιθανή τη προσεχή διετία, δήλωσε χθες εκπρόσωπος του διεθνούς οίκου πιστολη...

Μία νέα και μεγαλύτερη αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας είναι πιθανή τη προσεχή διετία, δήλωσε χθες εκπρόσωπος του διεθνούς οίκου πιστοληπτικής αξιολόγησης Standard & Poor's, προσθέτοντας πως μία νέα υποβάθμιση του κρατικού χρέους της Ελλάδας είναι «σχεδόν βέβαιη».
Η S&P έχει υποβαθμίσει την Ελλάδα 8 βαθμίδες από τις 13 Ιουνίου φέρνοντας την στο χαμηλότερο σκαλί της παγκόσμιας διαβάθμισης.
Σχετικά με το πότε μπορεί να επέλθει μία νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, η S&P θεωρεί πως αυτό εξαρτάται εν μέρει από την ελληνική πολιτική ηγεσία, αλλά θα αποτελούσε έκπληξη αν δεν γινόταν μέσα στην προσεχή διετία.
Ο οίκος Moody's μείωσε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας κατά τρεις βαθμίδες την Δευτέρα στο επίπεδο Ca, ένα μόλις σκαλοπάτι πάνω από την χρεοκοπία, ώστε να καθρεφτίζει τις αναμενόμενες απώλειες των επενδυτών από την αναδιάρθρωση του χρέους.
Από την πλευρά τους οι οίκοι Standard & Poor's και Fitch δίνουν σήμερα διαβάθμιση CCC στην Ελλάδα, ουσιαστικά ευθυγραμμιζόμενοι με την αξιολόγηση του Moody's.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item