Με ευθύνη της κυβέρνησης, το σκάνδαλο της Siemens "σβήνει" και κουκουλώνεται έτσι όπως το φανταζόμασταν!!!

Οι διαρροές αλλά και οι απουσίες 4 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα της Βάσως Παπανδρέου, της Ροδούλας Ζήση, του Λεωνίδα Γρηγοράκου και ...

Οι διαρροές αλλά και οι απουσίες 4 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα της Βάσως Παπανδρέου, της Ροδούλας Ζήση, του Λεωνίδα Γρηγοράκου και του κ. Παρασύρη, στάθηκαν η αφορμή για να καταψηφιστεί το αίτημα του ΠΑΣΟΚ να συσταθεί γνωμοδοτικό συμβούλιο που θα εξέταζε την παραπομπή των "γαλάζιων" υπουργών, Γιώργου Αλογοσκούφη και Χρήστου Μαρκογιαννάκη σε Προανακριτική Επιτροπή.
 

Στην ονομαστική ψηφοφορία δεν εξασφαλίστηκαν οι απαιτούμενοι 151 ψήφοι!

Συγκεκριμένα, στη διαδικασία ψήφισαν 178 βουλευτές. Αναφορικά με τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη, υπέρ ψήφισαν 136 βουλευτές, κατά 8, παρόν 10 ενώ βρέθηκαν 10 λευκά και 11 άκυρα. Για τον Γιώργο Αλογοσκούφη, υπέρ τάχθηκαν 141 βουλευτές, κατά 7, παρόν ψήφισαν 6 βουλευτές, βρέθηκαν 13 λευκά και 11 άκυρα.

Η Ν.Δ. αλλά και ο ΛΑΟΣ αποχώρησαν από την ψηφοφορία καταγγέλλοντας την διαδικασία, ενώ οι βουλευτές του ΚΚΕ ψήφισαν λευκό. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ακύρωσαν τα ψηφοδέλτια γράφοντας επάνω «ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑ», ενώ η Ντόρα Μπακογιάννη (Δημοκρατική Συμμαχία) ψήφισε λευκό κάνοντας λόγο για συγκάλυψη και συμφωνία των δύο μεγάλων κομμάτων.
 
Το Γνωμοδοτικό Συμβούλιο που θα εξέταζε αν υπήρχε θέμα παραγραφής των αδικημάτων των δύο πρώην υπουργών της Ν.Δ. και στη συνέχεια θα αποφάσιζε για την παραπομπή τους ή όχι, σε Προανακριτική Επιτροπή. 

Σύμφωνα με τον νέο «νόμο Καστανίδη», που για πρώτη φορά εφαρμόζεται, η διαδικασία του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου προηγείται της παραπομπής σε προανακριτική, αλλά δεν είναι υποχρεωτική. 

Δοκιμάστηκε αλλά… απέτυχε η συνοχή της Κυβερνητικής παράταξης γύρω από τη συνέχιση της έρευνας για το μεγαλύτερο σκάνδαλο μετά τη μεταπολίτευση, όπως δήλωναν πολλοί βουλευτές από την ημέρα που ήδη το φως της δημοσιότητας η υπόθεση. Καθ’ όλη τη διάρκεια της έρευνας όλοι συμφωνούσαν πως υπάρχει σκάνδαλο, αλλά όπως φάνηκε… όχι και υπαίτιοι! Τι παράδοξο!ΠΗΓΗ : newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item