Διέρρευσαν τα σενάρια για την Ελλάδα... Έγγραφο-αποκάλυψη από το Reuters

Το έγγραφο έχει ημερομηνία 16 Ιουλίου - 2 από τα 3 οδηγούν σε επιλεκτική χρεοκοπία - Και τα 3 σενάρια μιλούν για τη συμμετοχή του ιδιωτικού ...

Το έγγραφο έχει ημερομηνία 16 Ιουλίου - 2 από τα 3 οδηγούν σε επιλεκτική χρεοκοπία - Και τα 3 σενάρια μιλούν για τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα στο δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας

Το πρώτο αφορά στην επαναγορά ελληνικού χρέους σε συνδυασμό με οικονομικές ενισχύσεις για ιδιώτες ομολογιούχους. Πρόκειται δηλαδή για την "επιλεκτική χρεοκοπία" αλλά θεωρείται ως η πιο αποτελεσματική λύση για να μειωθεί το ελληνικό χρέος.

Tο δεύτερο 
είναι η γαλλική πρόταση για μετακύλιση ομολόγων, δηλαδή το «roll over» ομολόγων λήξης έως και το 2014, ου και αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει επιλεκτική χρεοκοπία.

Το τρίτο είναι η πρόταση για επιβολή ενός ειδικού φόρου στιες τράπεζες τράπεζες, σε συνδυασμό με μια επιλεκτική συμφωνία “τύπου Βιέννης” με τις ιδιωτικές τράπεζες που κατέχουν το μεγαλύτερο τμήμα του ελληνικού χρέους, ώστε να διατηρήσουν την έκθεσή τους στα ελληνικά ομόλογα και μετά τη λήξη τους.

Το τελευταιο σενάριο δημιουργεί μια ασπίδα για την Ελλάδα και δεν επιτρέπει στους οίκους αξιολόγησης να "παίξουν" με την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.

Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Ζαν Κλωντ Τρισέ, μιλώντας σε σλοβάκικη εφημερίδα, τάχθηκε για ακόμα μια φορά κατά της επιλεκτικής χρεοκοπίας λέγοντας: "Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί ότι η χρεοκοπία ενός κυρίαρχου κράτους, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής και διεθνούς δημοσιονομικής κρίσης, θα είναι μια καλή λύση;"ΠΗΓΗ : newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item