Υποβάθμισε την Πορτογαλία ο οίκος αξιολόγησης Moody's...Παίρνουν τον δρόμο της Ελλάδος σιγά σιγά!

Ο οίκος αξιολόγησης Moody's υποβάθμισε κατά τέσσερις μονάδες την πιστοληπτική ικανότητα της Πορτογαλίας, με το αιτιολογικό ότι η χώρα, ε...

Υποβάθμισε την Πορτογαλία ο Moody's
Ο οίκος αξιολόγησης Moody's υποβάθμισε κατά τέσσερις μονάδες την πιστοληπτική ικανότητα της Πορτογαλίας, με το αιτιολογικό ότι η χώρα, ενδεχομένως, να χρειαστεί και δεύτερο πακέτο βοήθειας

Ο οίκος αξιολόγησης Moody's υποβάθμισε κατά τέσσερις μονάδες την πιστοληπτική ικανότητα της Πορτογαλίας κατατάσσοντας τη χώρα από τη βαθμίδα Baa1 στη βαθμίδα Ba2, φέρνοντάς την στην κατηγορία "junk".
Ο οίκος, επιπλέον διατηρεί την προοπτική "αρνητική" και προέβη στην υποβάθμιση με το αιτιολογικό ότι η Λισαβόνα ενδέχεται να χρειαστεί και δεύτερο πακέτο βοήθειας προτού μπορέσει να επιστρέψει στις διεθνείς αγορές.

Η απόφαση του Moody's αντικατοπτρίζει την ανησυχία ότι η Πορτογαλία δεν θα μπορέσει να επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει όσον αφορά τη σταθεροποίηση του χρέους της και τη μείωση του ελλείματός της.

Υπάρχει επίσης αυξημένη πιθανότητα η Πορτογαλία να μην είναι σε θέση να δανειστεί με λογικά επιτόκια κατά το δεύτερο μισό του 2013 και αργότερα, σημειώνει ο οίκος.

ΠΗΓΗ : ethnos.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item