Μεγάλη προσοχή σε όλους...Νέα απάτη στο Facebook που σας λέει να ενεργοποιήσετε το video-chat

Μέσα σε λίγες μόλις ώρες από την ανακοίνωση του ιδρυτή του Facebook, σχετικά με τη δυνατότητα βιντεο-κλήσεων μέσω της υπηρεσίας Skype, οι απ...

Μέσα σε λίγες μόλις ώρες από την ανακοίνωση του ιδρυτή του Facebook, σχετικά με τη δυνατότητα βιντεο-κλήσεων μέσω της υπηρεσίας Skype, οι απατεώνες έσπευσαν να εκμεταλλευτούν το νέο αυτό χαρακτηριστικό δημιουργώντας παραπλανητικές καμπάνιες.

Μέχρι στιγμής η πιο γνωστή απάτη έχει τη μορφή εφαρμογής στο Facebook και ζητά από τους χρήστες πρόσβαση στο λογαριασμό τους, για να μπορέσουν έτσι να ενεργοποιηθούν οι βιντεοκλήσεις. 


Όπως είναι λογικό αυτή η εφαρμογή δεν είναι τίποτε άλλο από μία απάτη αφού η νέα υπηρεσία του Facebook, δεν απαιτεί από το χρήστη να της δώσει χορήγηση ειδικών δικαιωμάτων για να ενεργοποιηθεί, αφού πρόκειται για λειτουργία που έχει αναπτυχθεί από το ίδιο το Facebook.

Πάντως τον τελευταίο καιρό οι απάτες στο Facebook έχουν εξελιχθεί αρκετά και κάθε φορά βρίσκουν να εκμεταλλευτούν θέματα της επικαιρότητας, γι’ αυτό καλό θα είναι όλοι οι χρήστες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και υποψιασμένοι...

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item