«Ανώνυμοι» οι βουλευτές που ζητούν αναδρομικά, με κάλυψη Πετσάλνικου

Ο πρόεδρος της Βουλής δεν προτίθεται να πάρει καμία πρωτοβουλία για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων όσων πρώην βουλευτών διεκδικούν αναδρομικά...

Ο πρόεδρος της Βουλής, Φιλ. Πετσάλνικος
Ο πρόεδρος της Βουλής δεν προτίθεται να πάρει καμία πρωτοβουλία για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων όσων πρώην βουλευτών διεκδικούν αναδρομικά, γνωστοποίησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημ, Παπαδημούλης, μετά τη συνάντηση μαζί του.
O Δημ. Παπαδημούλης επεσήμανε στον Φιλ. Πετσάλνικο όι ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιώαννης Καραβοκύρης, είχε δηλώσει στην "Ε" (28/5/11) ότι "αν η Βουλή για λόγους υψίστου δημοσίου ενδιαφέροντος, ζητήσει τη δημοσιοποίησή τους, μπορεί σε πρώτη φάση να δοθούν τα ονόματα των τέως βουλευτών που έχουν δικαιωθεί με δικαστικές αποφάσεις και στη συνέχεια των υπολοίπων".
Ωστόσο, ο πρόεδρος της Βουλής του απάντησε ότι επικοινώνησε με τον πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο οποίος του ανέφερε ότι δεν έχει κάνει ποτέ τέτοια δήλωση.
Σημειώνεται, πάντως, ότι ο κ. Καραβοκύρης ουδέποτε έχει διαψεύσει το δημοσίευμα.
"Από τα παραπάνω δυστυχώς γίνεται φανερό ότι δεν υπάρχει η πολιτική βούληση για διαφάνεια και υπεύθυνη ενημέρωση των πολιτών σ’ ένα ζήτημα που σκανδαλίζει δικαίως την ελληνική κοινωνία", ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις εξελίξεις.
"Όσο για την κορυφή της δικαστικής εξουσίας, που στην Ελλάδα δυστυχώς διορίζεται από την εκτελεστική εξουσία, παρατηρούνται φαινόμενα 'είπα-ξείπα' και πρακτικές δυο μέτρων και δύο σταθμών, άλλα για τους ισχυρούς κι άλλα για τους ανίσχυρους", κατέληξε στη δήλωσή του.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item