Γ. Προβόπουλος: «Ανάσα» το δεύτερο πακέτο στήριξης...Ανάσα για τις τράπεζες σας κύριε Προβόπουλε. Όχι για τον απλό κοσμάκη!

«Το δεύτερο πακέτο στήριξης παρέχει ανάσα που πρέπει να εκμεταλλευτούμε, όχι μόνο για να πετύχουμε τους στόχους του προγράμματος, αλλά και ν...

«Το δεύτερο πακέτο στήριξης παρέχει ανάσα που πρέπει να εκμεταλλευτούμε, όχι μόνο για να πετύχουμε τους στόχους του προγράμματος, αλλά και να τους υπερβούμε. Και μπορούμε σίγουρα να το κάνουμε, καθώς αυτό θα βελτιώσει την ψυχολογία των αγορών», δήλωσε στο Bloomberg ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργος Προβόπουλος.
Μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι θα χρειαστεί κάποιος χρόνος για να ξεπεράσει η Ελλάδα τα προβλήματά της, ενώ συμπλήρωσε ότι οι «Ευρωπαίοι εταίροι μας έκαναν ό,τι χρειάζεται και η μπάλα είναι τώρα στο δικό μας γήπεδο, γι' αυτό και πρέπει στο εξής να δουλέψουμε σκληρά».
Ο κ. Προβόπουλος εκτίμησε ότι σε περίπτωση συνεπούς και αυστηρής τήρησης και εφαρμογής του προγράμματος προσαρμογής, κάτι, που όπως υποστήριξε, είναι εφικτό, «θα βγούμε πιο γρήγορα στις αγορές, καθώς θα βελτιωθεί η ψυχολογία».
Επίσης, προέβλεψε θετικό ρυθμό ανάπτυξης από το 2012, ενώ από το 2013 εκτίμησε ότι θα διαμορφωθεί πάνω από 2%.
Για το τραπεζικό σύστημα ο διοικητής της ΤτΕ ανέφερε ότι «δεν αποτελεί την πηγή της κρίσης, αλλά αντίθετα το θύμα της δημοσιονομικής κρίσης της χώρας», ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην εκροή καταθέσεων, που είχε παρατηρηθεί ως αποτέλεσμα της αρνητικής ψυχολογίας.
Τέλος, σημείωσε ότι, μετά τη σύνοδο κορυφής και τη συμφωνία που επιτεύχθηκε, η ψυχολογία βελτιώθηκε και «η τάση αυτή έχει αντιστραφεί, καθώς τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται άνοδος των καταθέσεων».
ΠΗΓΗ : naftemporiki.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item