Υπό εξέταση η μείωση του αριθμού των βουλευτών...σε περίπτωση διεξαγωγή δημοψηφίσματος!Καλά ξεμπερδέματα!

Φυσικά η απόφαση αν παρθεί θα μεριμνήσουν να την συζητήσουν μέσα στο καλοκαίρι για να μην πάρει χαμπάρι ο κοσμάκης και να έχει το κεφάλι του...

Φυσικά η απόφαση αν παρθεί θα μεριμνήσουν να την συζητήσουν μέσα στο καλοκαίρι για να μην πάρει χαμπάρι ο κοσμάκης και να έχει το κεφάλι του ήσυχο στις διακοπούλες του!

Έως το τέλος του Ιουλίου θα είναι έτοιμο το νομοσχέδιο για τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Χάρης Καστανίδης, σημειώνοντας ότι στόχος είναι η διεύρυνση και η βελτίωση της ποιότητας της δημοκρατίας. Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αντικείμενο του δημοψηφίσματος να αποτελέσει και το ενδεχόμενο μείωσης του αριθμού των βουλευτών σε 200.
Παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες του υπυοργείου, ο Χαρ. Καστανίδης ανέφερε ότι θα παρουσιαστούν σύντομα τα νομοσχέδια για τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων και τον έλεγχο των δαπανών τους κατά την προεκλογική περίοδο, καθώς και για τις αλλαγές στον έλεγχο "πόθεν έσχες" των πολιτικών προσώπων.
Όσον αφορά στην αλλαγή του εκλογικού νόμου, ο υπουργός δήλωσε ότι η τελική του μορφή θα εξαρτηθεί από τη συζήτηση με τα κόμματα. Η κυβέρνηση επιθυμεί την επίτευξη συναίνεσης, ώστε να ψηφιστεί από τα 2/3 των βουλευτών και εφαρμοστεί στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item