Φταίει η γερμανική μετάφραση για τις φράσεις περί επιλεκτικής χρεοκοπίας μας λέει τώρα ο κ.Παπανδρέου

Χρειάστηκαν κάτι παραπάνω από 12 ώρες αλλά ήρθε η εξήγηση... Πάλι η μετάφραση φταίει. Ο Πρωθυπουργός επαναλάμβανε συνεχώς τον όρο selective...


Χρειάστηκαν κάτι παραπάνω από 12 ώρες αλλά ήρθε η εξήγηση... Πάλι η μετάφραση φταίει. Ο Πρωθυπουργός επαναλάμβανε συνεχώς τον όρο selective default επιλεκτική χρεοκοπία, δηλαδή, και δεν εκστόμισε ποτέ τη φράση “αδυναμία πληρωμών”.

Αντίθετα όπως εξηγούσε λίγο μετά τη μία μέλος του επικοινωνιακού επιτελείου της Κυβέρνησης πρόκειται για “παρεξήγηση” καθώς η φράση του κ. Παπανδρέου ερμηνεύτηκε και ως αδυναμία πληρωμών...
Χαθήκαμε λοιπόν ξανά στη μετάφραση, αλλά το θέμα παραμένει. Επαναλαμβάνουμε τη φράση του Πρωθυπουργού (έτσι τουλάχιστον όπως μεταδίδεται ως τώρα): “Θεωρητικά, μπορεί να διαρκέσει δύο εβδομάδες ή μπορεί να κρατήσει πολύ περισσότερο προκαλώντας πολύ μεγαλύτερη ζημία”.

Άρα είτε έτσι, είτε αλλιώς μιλάμε για μια άσχημη κατάσταση και το θέμα είναι πως κανείς δεν ξέρει αν υπάρχουν οι εγγυήσεις (από την ΕΚΤ για παράδειγμα) ότι το “φαινόμενο” θα κρατήσει δυο βδομάδες και δεν θα πάμε σε “χαοτική” κατάσταση με αδυναμία πληρωμών εντός και εκτός χώρας.

Ο ίδιος ο κ. Παπανδρέου πάντως κατήγγειλε εκ νέου τα κέντρα που κάνουν ... μεταφράσεις ανάλογα με τα συμφέροντά τους μιλώντας στο Υπουργικό ΣυμβούλιοΣτο ενδεχόμενο μερικής αδυναμίας πληρωμών, που όμως δεν θα πρέπει να διαρκέσει περισσότερο από  15 ημέρες, αναφέρεται ο πρωθυπουργός, Γιώργος  Παπανδρέου, σε δηλώσεις του στη γερμανική έκδοση των Financial Times.
Σύμφωνα με τη μετάφραση που απέστειλε αργά το βράδυ της Τετάρτης το πρωθυπουργικό γραφείο, ο Γιώργος Παπανδρέου δηλώνει ότι "θεωρητικά μπορεί να διαρκέσει δύο εβδομάδες ή  περισσότερο, προκαλώντας έτσι πολύ μεγαλύτερη ζημιά".
"Αυτή η ανασφάλεια τρομάζει τους επενδυτές. Αν δεν έχουμε σύντομα την απόφαση ότι το δεύτερο πρόγραμμα θα προστατεύσει την Ελλάδα και να μπορεί η χώρα να υλοποιήσει τις βαθιές μεταρρυθμίσεις της, τότε θα υπονομευτεί το ίδιο το πρόγραμμα", τονίζει, επισημαίνοντας ότι η καθυστέρηση στη λήψη των αποφάσεων απωθεί τους επενδυτές.
Εμφανίζεται επίσης επιφυλακτικός σε ό,τι αφορά την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, αποφεύγοντας να  ορίσει ημερομηνία - στόχο. Όπως σημειώνει, σειρά έχουν οι Ευρωπαίοι και το ΔΝΤ να αποφασίσουν για ένα δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας.
Ο πρωθυπουργός ζητάει δε να σταματήσουν οι έριδες μεταξύ Ταμείου και ΕΕ σχετικά με τη βοήθεια στην Ελλάδα και θεωρεί λογική τη συμμετοχή ιδιωτών στο ελληνικό χρέος.
"Όσο πιο αποφασιστικά δοθεί τώρα το μήνυμα ότι λαμβάνεται μέριμνα για το πρόβλημα, τόσο γρηγορότερα θα μπορέσουμε να επανέλθουμε στην αγορά", δηλώνει ο Γιώργος Παπανδρέου.
Σε άλλο απόσπασμα προαναγγέλλει την πρόσληψη ιδιωτικών εταιρειών που θα αναλάβουν την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. "Δέκα τέσσερις χιλιάδες άνθρωποι στην Ελλάδα χρωστάνε πάνω από 36 δισεκατομμυρίων ευρώ" αναφέρει χαρακτηριστικά.
Θετικός εμφανίζεται ο πρωθυπουργός και έναντι των σχεδίων εταίρων της Ευρωζώνης για επαναγορά μέρους του χρέους από την ίδια την Ελλάδα με κεφάλαια του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας EFSF, στο 50% της ονομαστικής αξίας των ομολόγων.
"Είμαστε ανοιχτοί απέναντι σε όλες αυτές τις ιδέες. Αυτή η ιδέα θα μπορούσε να μειώσει για την Ελλάδα το βάρος του χρέους, αλλά να διευκολύνει και την εξυπηρέτησή του", σημειώνει.
Την Πέμπτη πραγματοποιείται συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, στην οποία ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να ενημερώσει τα μέλη της κυβέρνησης για τις συζητήσεις στο Eurogroup και να παρουσιάσει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.


ΠΗΓΗ : news247.gr και newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item