Ορίστηκε το Δικαστικό Συμβούλιο που θα ερευνήσει την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων και την εμπλοκή στην υπόθεση του Ακη Τσοχατζόπουλου

Ορίστηκαν τα πέντε μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου που θα ερευνήσει την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων και την εμπλοκή στην υπόθεση του πρ...

Ορίστηκε το Δικαστικό Συμβούλιο

Ορίστηκαν τα πέντε μέλη του Δικαστικού Συμβουλίου που θα ερευνήσει την υπόθεση των γερμανικών υποβρυχίων και την εμπλοκή στην υπόθεση του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας, Ακη Τσοχατζόπουλου

Ο αρεοπαγίτης Βασίλης Λαμπρόπουλος ορίστηκε ανακριτής του Πενταμελούς Δικαστικού Συμβουλίου που θα ερευνήσει την υπόθεση της απευθείας ανάθεσης ναυπήγησης τεσσάρων υποβρυχίων τύπου 214 σε γερμανικά ναυπηγεία και τη γερμανική εταιρεία HDW/Ferrostaal, με βασικό εμπλεκόμενο πρόσωπο τον πρώην υπουργό Άμυνας Άκη Τσοχατζόπουλο.

Πρόεδρος του Πενταμελούς Δικαστικού Συμβουλίου έχει οριστεί ο αρεοπαγίτης Νικόλαος Λεοντής. Επίσης τακτικό μέλος από τον Άρειο Πάγο έχει επιλεγεί ο αρεοπαγίτης Ι. Παπαδόπουλος και αναπληρωματικά μέλη οι αρεοπαγίτες Βιολέτα Κηττέα και Δημ. Πατινίδης.

Από το Συμβούλιο της Επικρατείας εξελέγησαν τακτικά μέλη η Ευδοξία Γαλανού και ο Νικόλαος Ρόζος και αναπληρωτής ο Γεώργιος Παπαγεωργίου.

Επίσης, εισαγγελέας του Δικαστικού Συμβουλίου εξελέγη ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Νικόλαος Μαύρος και αναπληρωτής του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες.

Παράλληλα, διαβιβάστηκε σήμερα, η δικογραφία για την προμήθεια των γερμανικών υποβρυχίων, από τη Βουλή στον Άρειο Πάγο.

Επίσης, ο Άκης Τσοχατζόπουλος επισκέφθηκε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της εκκρεμούς υπόθεσης των περιουσιακών του στοιχείων -κατοικία στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου- στην εισαγγελία Πρωτοδικών.
Στην υπόθεση αυτή αναμένεται το πόρισμα του ΣΔΟΕ να διαβιβαστεί στην Εισαγγελία.
Ο κ. Τσοχατζόπουλος παρέμεινε για μικρό χρονικό διάστημα στο γραφείο του Ανωτάτου Εισαγγελικού λειτουργού.

ΠΗΓΗ : ethnos.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item