Σμάγκι:«Η συμφωνία για την Ελλάδα δεν είναι δώρο»

Ο Ιταλός Λορέντσο Μπίνι Σμάγκι, ο οποίος είναι μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), σε συνέντευξή του ...

Ο Ιταλός Λορέντσο Μπίνι Σμάγκι, ο οποίος είναι μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη γερμανική εφημερίδα «Βελτ αμ Ζόνταγκ», προειδοποιεί ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους πρέπει να παραμείνει μια εξαίρεση. «Δεν θα πρέπει να ενεργούμε κατά τρόπο που η συμφωνία αυτή για την Ελλάδα να παρουσιάζεται ως δώρο», σημείωσε.

Η ΕΚΤ ανέκαθεν έκρινε ότι η συμμετοχή των τραπεζών στο σχέδιο διάσωσηςθα οδηγούσε αναπόφευκτα στην εναπόθεση επιπλέον κινδύνων στις πλάτες του ευρωπαίου φορολογούμενου, υπενθύμισε. «Γι'αυτόν το λόγο η συμφωνία για την Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει μια μεμονωμένη περίπτωση», σημείωσε.
Σύμφωνα με τον Σμάγκι, η πρόσφατη συζήτηση για την αναδιάρθρωση οδήγησε στην αύξηση των κινδύνων μετάδοσης της κρίσης στην ευρωζώνη και αποδυνάμωσε το ευρώ. «Γι'αυτόν το λόγο, θα προτιμούσαμε αυτή η συζήτηση να μην είχε προκύψει», προσέθεσε.
Ο Σμάγκι ζήτησε εξάλλου τα μέτρα διάσωσης να ακολουθούνται απόμεταρρυθμίσεις. «Η συμφωνία της συνόδου κορυφής του ευρώ προβλέπει επίσης μια ενίσχυση του συμφώνου σταθερότητας --πολλοί δείχνουν να το έχουν αγνοήσει», κατέληξε.


ΠΗΓΗ : newscode.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item