Κάποιοι έβγαλαν δισεκατομμύρια…

Όσοι αναρωτιέστε γιατί η κυβέρνηση επέλεξε την τακτική του σοκ χρησιμοποιώντας τον όρο χρεοκοπία, έστω και επιλεκτική, θα λύσετε τις απορίες...

Όσοι αναρωτιέστε γιατί η κυβέρνηση επέλεξε την τακτική του σοκ χρησιμοποιώντας τον όρο χρεοκοπία, έστω και επιλεκτική, θα λύσετε τις απορίες σας την ερχόμενη Πέμπτη στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής. Οι ευρωπαίοι ηγέτες καλούνται να βρουν μια λύση για το ελληνικό χρέος πριν είναι αργά και μολυνθούν κι άλλες χώρες.
Όλα τα σενάρια έχουν πέσει στο τραπέζι. Από τη χρεοκοπία μέχρι το κούρεμα των ομολόγων ή στο καλύτερο σενάριο την επαναγορά ομολόγων από τη δευτερογενή αγορά στην ονομαστική τιμή που ισχύει σήμερα και με δάνεια από τον EFSF.
Φυσικά υπάρχει και το απατηλό όνειρο των ευρωομολόγων, αλλά ποιος ακούει Γερμανούς και Γάλλους πολίτες που καλύτερα γι’ αυτούς είναι να χρεοκοπήσει η Ελλάδα παρά να δώσουν λεφτά.
Όποιο, όμως, σενάριο κι αν προκριθεί, το πιο πιθανό θα είναι να είναι καλύτερο από την επιλεκτική χρεοκοπία. Έτσι, η κυβέρνηση θα επαίρεται που κατάφερε να αποφύγει τη χρεοκοπία και θα έλθει ο κ. Παπανδρέου… νικητής από τις Βρυξέλλες.
Κάποιοι θα έχουν βγάλει δισεκατομμύρια όλες αυτές τις ημέρες, ο κ. Βενιζέλος θα εμφανιστεί ως ο υπουργός που έσωσε τη χώρα από τη χρεοκοπία που ήθελαν να τη ρίξουν οι κακοί οίκοι αξιολόγησης ενώ οι Πασόκοι θα τη λένε στη ΝΔ και θα τους κατηγορούν ότι αυτοί ήθελαν χρεοκοπία.
Ότι, λοιπόν, αποφασιστεί θα είναι σίγουρα καλύτερο από τη χρεοκοπία, άρα «νίκη» για την κυβέρνηση.
Κι έτσι, ένα ακόμη επικοινωνιακό παιχνίδι θα έχει ολοκληρωθεί. Ο κόσμος θα αισθάνεται ανακουφισμένος γιατί γλίτωσε το μισθό του και τη σύνταξή του, άσχετα αν θα πρέπει να υποστεί ακόμη πιο επώδυνα μέτρα.
Ωραίες Πασοκιές στην πλάτη του ελληνικού λαού.

ΠΗΓΗ : kostasxan.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item