Υπό εξέταση η δημιουργία τραπεζικών φόρων στην Ελλάδα

Τη δημιουργία τραπεζικών φόρων ώστε να συμβάλλουν στην οικονομική τόνωση του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα εξετάζουν οι....  κυβερνήσεις 17 χ...


Τη δημιουργία τραπεζικών φόρων ώστε να συμβάλλουν στην οικονομική τόνωση του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα εξετάζουν οι.... κυβερνήσεις 17 χωρών της ζώνης του Ευρώ, επισημαίνεται σε σημερινό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδα «Die Welt».

«Οι εν λόγω φόροι αφορούν ακόμη και σε τράπεζες που δεν εμπλέκονται άμεσα με την Ελλάδα», αναφέρεται στο δημοσίευμα. Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, όπως μεταδίδει και το γαλλικό πρακτορείο, ο ιδιωτικός τραπεζικός τομέας θα πρέπει να συμβάλλει σε αγορά ελληνικών ομολόγων.

Ωστόσο, και ενώ αναμένεται η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής την Πέμπτη στις Βρυξέλλες , με στόχο να ολοκληρωθεί το νέο σχέδιο ενισχύσεων για την Αθήνα, μέλη, με σημαντική επιρροή, του ΔΝΤ, δεν επιθυμούν να προσυπογράψουν τη λήψη νέων μέτρων για τη διάσωση της Ελλάδας.

Παράλληλα, η «Die Welt» υπογραμμίζει ότι η Γερμανία, από το φθινόπωρο θα επιβάλλει τη μείωση φόρου στα κέρδη των τραπεζών της ώστε να δημιουργηθεί ταμείο που θα υποστηρίζει τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας σε ενδεχόμενη οικονομική κρίση.

Από αυτούς τους φόρους εκτιμάται ότι θα συγκεντρωθεί περίπου 1 δις ευρώ ετησίως, με απώτερο στόχο τη δημιουργία αποθεματικού 70 δισ. ευρώ.ΠΗΓΗ :zougla.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item