Τώρα το ΔΝΤ προειδοποιεί και τη Γερμανία...Τι μας λέτε ρε τσακάλια;;;;

Αχ ανακουφίστηκα τώρα που το ΔΝΤ απειλεί και την Γερμανία.Αφήστε ρε τα σάπια και σταματήστε την παραπλάνηση στον κόσμο...Μόνο αυτό μπορείτε ...

Αχ ανακουφίστηκα τώρα που το ΔΝΤ απειλεί και την Γερμανία.Αφήστε ρε τα σάπια και σταματήστε την παραπλάνηση στον κόσμο...Μόνο αυτό μπορείτε να κάνετε!
Και επειδή τώρα λέτε εσείς πως απειλεί την Γερμανία εμείς σαν Έλληνες πρέπει να μην αγχωνόμαστε;;;

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προειδοποίησε σήμερα την Γερμανία ότι υπάρχει ενδεχόμενο από το 2012 η χώρα να μπει σε μια μακρά περίοδο χαμηλής ανάπτυξης.

Η γερμανική κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή στα προβλήματα που προκαλούνται από τη μείωση του πληθυσμού της, από το εκπαιδευτικό σύστημα και τις υποδομές καθώς και από την έλλειψη ευνοϊκού κλίματος για την προώθηση των καινοτομιών, ούτως ώστε να διασφαλίσει τις μακροπρόθεσμες αναπτυξιακές προοπτικές της οικονομίας της, αναφέρεται στην έκθεση του ΔΝΤ. Επιπλέον, το Βερολίνο θα πρέπει να περιορίσει την εξάρτησή του από τις εξαγωγές και να ενισχύσει την εγχώρια ζήτηση.

Το ΔΝΤ επαίνεσε τη Γερμανία για την "εντυπωσιακή ανάκαμψη"  της οικονομίας της μετά την ύφεση και τις οικονομικές κρίσεις των τελευταίων ετών. Μάλιστα για φέτος η Γερμανία υπερέβη τις προσδοκίες αφού η ανάπτυξή της αναμένεται να φτάσει το 3,2% ενώ η παλαιότερη εκτίμηση έκανε λόγο για 2,5%.
Σχόλιο Psifiakoohiro: Το ΔΝΤ έπρεπε επίσης να επαινέσει την Γερμανία καθώς και τον Γιωργάκη μας που κατάφεραν να χρεώσουν την Ελλάδα με μερικά ψωρο-δισεκατομμύρια και ΕΤΣΙ κατάφερε η Γερμανία να ανακάμψει από την παγκόσμια ύφεση...Καταλάβατε κύριοι;;;Για να μην νομίζετε ότι τρώμε κουτόχορτο.

Ωστόσο η ανάπτυξη αναμένεται να περιοριστεί στο 2% το 2012. Παρόμοια ήταν και η πρόβλεψη που έκανε ο ΟΗΕ στην οικονομική έκθεσή του τον Απρίλιο, όπου μιλούσε για ανάπτυξη 2,1%. Μελλοντικά, η οικονομική ανάπτυξη της Γερμανίας θα μειωθεί ακόμη περισσότερο, στο 1,25%. Ο βασικός λόγος για αυτό είναι η γήρανση του πληθυσμού και η μείωση του αριθμού των εργαζομένων. Η κυβέρνηση θα μπορούσε να προωθήσει κάποια φορολογικά μέτρα ώστε να δώσει κίνητρο στους εργαζόμενους να παραμείνουν στην εργασία τους.

Επίσης, η παραγωγικότητα πρέπει να ενισχυθεί μέσω μεταρρυθμίσεων στο εκπαιδευτικό σύστημα και της δια βίου μάθησης. Θα πρέπει επίσης να δημιουργηθεί ευνοϊκότερο κλίμα για επενδύσεις.

Το ΔΝΤ επισήμανε ότι υπάρχουν κάποιοι "ευπαθείς θύλακες" στην οικονομία της Γερμανίας αλλά ότι σε γενικές γραμμές το σύστημα έχει πλέον σταθεροποιηθεί. Αναφορικά με την κρίση χρέους της ευρωζώνης, το ΔΝΤ σημειώνει ότι "ορισμένες τράπεζες είναι πιο εκτεθειμένες από τις άλλες" αλλά συνολικά η άμεση έκθεση είναι περιορισμένη.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item