Συνάντηση Ομπάμα-Δαλάι Λάμα

Παρά τις αντιδράσεις της Κίνας, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, συνάντησε σήμερα στο Λευκό Οίκο τον πνευματικό ηγέτη του Θιβέτ, Δαλάι Λάμ...

Ο θρησκευτικός ηγέτης του Θιβέτ, Δαλάι Λάμα
Παρά τις αντιδράσεις της Κίνας, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, συνάντησε σήμερα στο Λευκό Οίκο τον πνευματικό ηγέτη του Θιβέτ, Δαλάι Λάμα.
Ο θρησκευτικός ηγέτης του Θιβέτ, Δαλάι ΛάμαΤο Πεκίνο είχε αιτηθεί να ακυρωθεί η συνάντηση, επειδή θεωρεί ότι η Ουάσινγκτον θέτει υπό αμφισβήτηση την εδαφική ακεραιότητα της Κίνας και την κυριαρχία της στο Θιβέτ.
Παρόλα αυτά ο Δαλάι Λάμα έγινε δεκτός το πρωί στην Αίθουσα των χαρτών του Λευκού Οίκου, και όχι στο Οβάλ Γραφείο, μια τιμή που προορίζεται για τους αρχηγούς κρατών. 
Η συνάντηση των δύο ηγετών, ανακοινώθηκε αργά το απόγευμα της Παρασκευής και "δείχνει την ισχυρή υποστήριξη του Προέδρου στη διατήρηση της θρησκευτικής, πολιτιστικής και γλωσσικής μοναδικότητας του Θιβέτ και στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Θιβετιανών", σύμφωνα με σχολιασμό του Λευκού Οίκου.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Χονγκ Λέι, δήλωσε ότι, "οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να παραμείνουν πιστές στη δέσμευσή τους να αναγνωρίσουν ότι το Θιβέτ αποτελεί τμήμα της Κίνας", απαιτώντας από την Ουάσινγκτον "να μην επεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Κίνας" και να μην κάνει τίποτα που είναι πιθανό να "βλάψει τις σινο-αμερικανικές σχέσεις".
Αμέσως μετά την "πνευματική συνάντηση" όπως τη χαρακτήρισε ο Δαλάι Λάμα. δήλωσε πως, "ο πρόεδρος της πιο μεγάλης δημοκρατίας, εξέφρασε φυσικά την ανησυχία του για τις βασικές ανθρώπινες αξίες, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη θρησκευτική ελευθερία. Ως εκ τούτου, έδειξε μια ειλικρινή ανησυχία για τα δεινά στο Θιβέτ αλλά επίσης και σε άλλα μέρη", πρόσθεσε στο Γαλλικό Πρακτορείο. 

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item