Πιθανή η επιλεκτική χρεοκοπία της Ελλάδας λέει ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών...Ως αναπόφευκτη την χαρακτηρίζει ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σόρος

«Η επιλεκτική χρεοκοπία επί του ελληνικού χρέους δεν μπορεί πλέον να αποκλειστεί ως πιθανότητα» υποστηρίζει ο υπουργός Οικονομικών της Ολλαν...

Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών, Γιαν Κις Ντε Γέγκερ (δεξιά)
«Η επιλεκτική χρεοκοπία επί του ελληνικού χρέους δεν μπορεί πλέον να αποκλειστεί ως πιθανότητα» υποστηρίζει ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Γιαν Κις Ντε Γέγκερ.
«Καταφέραμε να σπάσουμε το δεσμό, έναν πολύ δύσκολο δεσμό, ενός αντιφατικού ανακοινωθέντος, το οποίο από τη μια λέει ότι θέλουμε σημαντική συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα και από την άλλη ότι επιθυμούμε να αποφύγουμε μια επιλεκτική χρεοκοπία.» δήλωσε σε δημοσιογράφους.
«Προφανώς, αυτό εμπεριέχει μια αντίφαση. Έχουμε σπάσει πλέον αυτό το δεσμό και μπορούμε τώρα να προχωρήσουμε στις απαραίτητες εργασίες εντός των επόμενων εβδομάδων. Η ομάδα εργασίας του Eurogroup μπορεί να προετοιμαστεί. Έχει λάβει ευρεία εντολή και έχει πολλές επιλογές» συμπλήρωσε ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών. 
 
Ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους, αν σε αυτές τις επιλογές περιλαμβάνεται και το ενδεχόμενο μιας επιλεκτικής χρεοκοπίας της Ελλάδας ο Γιαν Κις Ντε Γέγκερ είπε ότι πλέον δεν αποκλείεται. «Προφανώς η ΕΚΤ έχει δηλώσει ότι εμμένει στη θέση της, αλλά οι 17 υπουργοί δεν την αποκλείουν πλέον, επομένως έχουμε περισσότερες επιλογές και έναν ευρύτερο ορίζοντα να εργαστούμε».
 
Από την άλλη ως βέβαια αντιμετωπίζει την ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας ο μεγαλοεπενδυτής, Τζορτζ Σόρος. Όπως προειδοποιεί, η ελληνική χρεοκοπία είναι αναπόφευκτη για αυτό οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρέπει να υιοθετήσουν ένα εναλλακτικό πλάνο β’ προκειμένου να ανακόψουν την μετάδοση της κρίσης στην υπόλοιπη Ευρώπη.  
 
Στο μεταξύ, οι αντιφατικές δηλώσεις των Ευρωπαίων πολιτικών σχετικά με το ελληνικό χρέος, η "άκαρπη" χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup αλλά και ο κίνδυνος να ενταχθεί και η Ιταλία στην ομάδα των "προβληματικών" χωρών της ευρωζώνης ασκεί πιέσεις σε αγορές και ευρώ. 


ΠΗΓΗ : enet.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item