Μπούρκα θα φοράνε σε λίγο οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ

Πέρσι το καλοκαίρι ο Γ. Παπανδρέου είχε πάρει τα κανό του, τα κουβαδάκια του και έκανε διακοπές στις παραλίες της Πάρου. Κάπως έτσι θα κάνει...

Πέρσι το καλοκαίρι ο Γ. Παπανδρέου είχε πάρει τα κανό του, τα κουβαδάκια του και έκανε διακοπές στις παραλίες της Πάρου. Κάπως έτσι θα κάνει και φέτος διότι ο πρωθυπουργός δε χάνει ορισμένες απολαύσεις της ζωής. Πέρυσι, λοιπόν, στο όμορφο νησί των Κυκλάδων, είχαν μετακομίσει και σειρά άλλων υπουργών με προεξάρχοντα τον πανίσχυρο τότε, υπερυπουργό, Γιάννη Ραγκούση.
Πήγαιναν υπουργοί και βουλευτές, έπαιρναν γραμμή για το τι θα κάνουν και ο πρωθυπουργός διοικούσε από εκεί την «κυβέρνηση της Πάρου» όπως είχε ονομαστεί.
Τότε είχαμε το Μνημόνιο 1, είχαν πάρει σκληρά μέτρα, η κατάσταση ήταν δύσκολη αλλά όλοι ήλπιζαν ότι έκαναν το σωστό για να σωθεί η πατρίδα και σύντομα θα φαινόταν το φως στο τούνελ.
Ένα χρόνο μετά και η Ελλάδα είναι σε χειρότερη κατάσταση από πέρυσι. Τα μνημόνια διαδέχονται το ένα το άλλο, έρχεται και νέα δανειακή σύμβαση, ο κόσμος έχει βγει στους δρόμους και γιαουρτώνει όποιον Πασόκο βουλευτή δει. Οι ξένοι μας πιέζουν ασφυκτικά για να πάρουμε ακόμη πιο σκληρά μέτρα σε αντάλλαγμα λεφτά που θα υποθηκεύσουν το μέλλον των παιδιών μας.
Και φυσικά, κατακαλόκαιρα, θα γίνουν τα πάντα, αφού σε διάστημα 100 ημερών θα πρέπει να έχουν προχωρήσει ιδιωτικοποιήσεις και ξεπούλημα κρατικής περιουσίας.
Η κυβέρνηση της Πάρου κατά ένα μεγάλο ποσοστό θα συνεχίσει να είναι η περσινή μόνο που σήμερα θα πρέπει να έχει… παραρτήματα στην Αθήνα. Η Βουλή θα μείνει ανοιχτή όλη την περίοδο καθώς στην Ολομέλεια θα πρέπει να πάνε σημαντικά νομοσχέδια και μέτρα που απαιτούν οι δανειστές μας. Αρχή με το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων και στη συνέχεια οι πωλήσεις εταιρειών και, το άνοιγμα επαγγελμάτων, ο νόμος για την παιδεία, προετοιμασία για τα φορολογικά μέτρα του Σεπτεμβρίου και προσπάθεια να βρεθεί κάτι να πουν στη Διεθνή Έκθεση. Ίσως η μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις και στον ΦΠΑ.
Όπως και να έχει η τρόικα θα έχει στην τσίτα της κυβέρνηση της Πάρου γιατί πρέπει να γίνουν όλα μέσα στο φθινόπωρο ώστε τον Σεπτέμβριο να πειστούν για τη δεύτερη δανειακή σύμβαση και να δώσουν την πρέπουσα λύση στην κρίση χρέους.
Κι ενώ ο κόσμος θα μαζεύει μπιλιετάκια από εφορίες, κι όχι μόνο, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα βάζουν απανωτές ταφόπλακες στο μέλλον των Ελλήνων.
Αν πέρυσι στην Πάρο, κάποιοι πλησίαζαν και συνομιλούσαν με τον Γ. Παπανδρέου, φέτος μάλλον… ασφαλιστικά μέτρα κατά του κόσμου να μην τον πλησιάζει στα 500 μέτρα, θα εκδώσει ο πρωθυπουργός.
Όσο για τους υπόλοιπους υπουργούς, δύσκολα θα κάνουν διακοπές ήσυχες. Εκτός αν φορέσουν μπούρκες και μετατραπούν σε Άραβες για να γλιτώσουν τη χλεύη, κι όχι μόνο του ελληνικού λαού.

ΠΗΓΗ : antinews.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item