Καλά ξεμπερδέματα κύριε Σόιμπλε με τους οίκους αξιολόγησης!

Τώρα λοιπόν ο κύριος Σόιμπλε θυμήθηκε το "ολιγοπώλιο" των οίκων αξιολόγησης...Όταν υποβάθμιζαν συνεχώς και αδιακρίτως την Ελλάδα δ...

Τώρα λοιπόν ο κύριος Σόιμπλε θυμήθηκε το "ολιγοπώλιο" των οίκων αξιολόγησης...Όταν υποβάθμιζαν συνεχώς και αδιακρίτως την Ελλάδα δεν έβγαζε κουβέντα...Όταν όμως ξεκίνησαν και οι υποβαθμίσεις στην Πορτογαλία και μάλλον θα ξεκινήσουν σιγά σιγά και στην Ισπανία(αφού είναι η επόμενη στην σειρά χώρα που προβλέπει το "σχέδιο" ΤΟΥΣ) τον έλουσε κρύος ιδρώτας αφού βλέπει την κατάρρευση του ευρώ και αντίστοιχα και την κατάρρευση της οικονομίας της Γερμανίας να πλησιάζει απειλητικά...Καλά σας ξεμπερδέματα λοιπόν!!!

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα ότι πρέπει "να σπάσουμε το ολιγοπώλιο των οίκων αξιολόγησης" και "να περιορίσουμε την επιρροή τους", την επομένη μιας υποβάθμισης από τον οίκο Moody's της αξιολόγησης του χρέους της Πορτογαλίας.


"Δεν καταλαβαίνω τι βρίσκεται πίσω απ' αυτή την αξιολόγηση", δήλωσε ο Σόιμπλε αναφορικά με τη γνώμη αυτή της Moody's, προσθέτοντας ότι "τον εξέπληξε όπως και όλους τους άλλους".

Ο κόσμος των οίκων αξιολόγησης κυριαρχείται από ένα ολιγοπώλιο: τους Moody's, Standard and Poor's και Fitch, οι απόψεις των οποίων υπαγορεύουν σε μεγάλο βαθμό τη συμπεριφορά των χρηματοπιστωτικών αγορών. 

Ο επικεφαλής του οίκου Standard and Poor's στη Γερμανία, ο Τόρστεν Χίνρικς, επιχείρησε σήμερα, σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ARD, να υπερασπιστεί τις αξιολογήσεις λέγοντας: "Υπάρχουν περίπου εκατό οίκοι αξιολόγησης στον κόσμο. Η σημασία των τριών μεγάλων απορρέει από την ακρίβεια των αξιολογήσεών τους στη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών".

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item