Αρχίζουν οι έρευνες για φυσικό αέριο-πετρέλαιο από το Ιόνιο ως τη Γαύδο...Φυσικά κανένας λόγος για το Αιγαίο!!!

Πολλοί λένε ότι δεν είναι τυχαίος ο χρόνος, τώρα που οι δανειστές πιέζουν για εγγυήσεις για το μεσοπρόθεσμο.   Οι αποφάσεις πάρθηκαν. Έγινε...

Πολλοί λένε ότι δεν είναι τυχαίος ο χρόνος, τώρα που οι δανειστές πιέζουν για εγγυήσεις για το μεσοπρόθεσμο.
 
Οι αποφάσεις πάρθηκαν. Έγινε παρουσίαση στο υπουργικό ολόκληρου του φακέλου που πλέον περιλαμβάνει συγκεκριμένες περιοχές. Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος θα κινηθούν οι έρευνες. Μέχρι τέλη του χρόνου θα έχουν δοθεί οι σχετικές άδειες σε εταιρείες, που σύμφωνα με πληροφορίες ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.
Το πετρελαϊκό τόξο του Ιονίου έχει συνολική έκταση 230.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων και σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές το ενεργειακό του απόθεμα θα μπορούσε να ισοδυναμεί με το τριπλάσιο ή και τετραπλάσιο της περιοχής του Πρίνου.
Οι υπολογισμοί που έχουν γίνει φέρουν τις οικονομικές δυνατότητες από την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων της περιοχής περίπου στα 15 δισ. ευρώ σε ορίζοντα 20ετίας.
Του χρόνου το καλοκαίρι ο χάρτης με τις περιοχές των αποθεμάτων θα έχει ολοκληρωθεί σύμφωνα με το σχέδιο και αμέσως μετά θα μπουν τα ... τρυπάνια.
Πάντως δεν πρέπει να πιστέψουμε πως ξαφνικά θα γίνουμε... Σαουδάραβες!

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item