Σαββατόβραδο στο Σύνταγμα για τους "Αγανακτισμένους"

Στα «πεδινά» της πλατείας, πλήθος κόσμου συμμετείχε στη γενική συνέλευση, όπου ανακοινώθηκαν οι αποφάσεις των κατά τόπους λαϊκών συνελέυσεων...

Στα «πεδινά» της πλατείας, πλήθος κόσμου συμμετείχε στη γενική συνέλευση, όπου ανακοινώθηκαν οι αποφάσεις των κατά τόπους λαϊκών συνελέυσεων.
 

Χαρακτηριστικό των ψηφισμάτων είναι η πρόθεση για κλιμάκωση των δράσεων των «Αγανακτισμένων» σε όλη των Ελλάδα, εν μέσω θέρους, αλλά και η αδιαπραγμάτευτη στάση τους, όσον αφορά τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις τους.

Ιδιαίτερες αναφορές έγιναν στο γεγονός ότι οι συγκεντρώσεις δεν πρέπει να καμφθούν από τα θλιβερά γεγονότα, αλλά αντίθετα, πρέπει να δυναμώσουν και να ενταθούν, μέχρι την τελική δικαίωση, όπως επισήμαναν, ενώ για τους ίδιους δεν τίθεται θέμα αποχώρησής τους από την πλατεία.

Στα «ορεινά» της πλατείας, μπροστά από το κοινοβούλιο, οι συγκεντρωμένοι ήταν λιγότεροι από άλλες βραδιές, αλλά χωρίς να λείπει το πάθος. Φώναξαν τα γνωστά πλέον συνθήματα κατά του μνημονίου, του μεσοπρόθεσμου, της τρόικα και της κυβέρνησης, υπό τους ήχους κρουστών.

Ωστόσο, στο «ρεπερτόριό», τις τελευταίες ημέρες, έχουν προστεθεί και άλλα που αφορούν στην αστυνομία, τα ΜΑΤ, και τη χρήση χημικών, σαν ενθύμια των ημερών κατά τις οποίες έλαβαν χώρα τα εκτεταμένα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, στις 28 και 29 Ιουνίου.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item