Αγωγή κατά της βοήθειας στην Ελλάδα από Γερμανούς συνταγματολόγους

Η βοήθεια στην Ελλάδα θα απασχολήσει το Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Γερμανίας, καθώς εκδικάζεται η αγωγή Γερμανών συνταγματολόγων εν...

Η βοήθεια στην Ελλάδα θα απασχολήσει το Ανώτατο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο της Γερμανίας, καθώς εκδικάζεται η αγωγή Γερμανών συνταγματολόγων ενάντια στη συμμετοχή της χώρας τους στη χρηματοπιστωτική διάσωση της Ελλάδας.
Η αγωγή στρέφεται κατά τόσο της αρχικής ελληνικής διάσωσης του Μαΐου 2010 όσο και κατά της μετέπειτα δημιουργίας του ευρωπαϊκού μηχανισμού διάσωσης.
Τα σχέδια αυτά προβλέπουν πως η Γερμανία θα εγγυηθεί δάνεια ως 22,4 δισεκατομμύρια ευρώ προς την Ελλάδα και 147,6 δισεκατομμύρια προς άλλες χώρες.
Στους ενάγοντες περιλαμβάνεται ο Peter Gauweiler, μέλος του συντηρητικού μπλοκ της Άγκελα Μέρκελ ο οποίος έχει εναντιωθεί σε προηγούμενα μέτρα Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, καθώς και μία ομάδα καθηγητών.
Διαφωνεί με την ιδέα ότι αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει θα βλάψει την Ευρωζώνη και υποστηρίζει ότι είναι προτιμότερο να προχωρήσει με τη χρεοκοπία και στη συνέχεια να συνεχίσει με τις μεταρρυθμίσεις.
Βασικό τους επιχείρημα είναι πως τα μέτρα παραβιάζουν τη ρήτρα για τη μη διάσωση χώρας - μέλους της ΕΕ και το γερμανικό συνταγματικό πλαίσιο που προστατεύει την ιδιοκτησία και τη δημοκρατία.
Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει ισχυρά νομικά ερείσματα και ότι η απόφαση, σχετικά με τη στήριξη της Ελλάδας, συνάδει τόσο με το γερμανικό σύνταγμα όσο και με τις ευρωπαϊκές συνθήκες που έχουν υπογραφεί.
Ανέφερε επίσης ότι η Ελλάδα, βάσει των συμφωνιών, έχει δεσμευθεί να προχωρήσει με τις αυστηρές μεταρρυθμίσεις.
"Εάν ακούσετε τον αντίλογο στην Ελλάδα, τότε θα διαπιστώσετε ότι δεν τους χαριστήκαμε" δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Με την απόφαση του Δικαστηρίου να αναμένεται εντός του έτους, να σημειωθεί πως αντίστοιχη προσφυγή είχε απορριφθεί από το Δικαστήριο στο παρελθόν.


ΠΗΓΗ : news247.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item