Ένοχη σιωπή για το εξάμηνο που... χάθηκε στο δρόμο!

Εξακολουθούμε να μην μιλάμε για την ταμπακιέρα ή μου φαίνεται; Υπάρχει κάποιο κενό χρόνου στις πρωθυπουργικές αναδρομές ή είναι η ιδέα μου...

Εξακολουθούμε να μην μιλάμε για την ταμπακιέρα ή μου φαίνεται;

Υπάρχει κάποιο κενό χρόνου στις πρωθυπουργικές αναδρομές ή είναι η ιδέα μου;

Εξακολουθεί να λείπει ένα κομμάτι από το παζλ της χρεοκοπίας ή πρόκειται για αποκύημα της φαντασίας μας;

Διότι και χθες, κατά την ομιλία του ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στα «επιτεύγματα» (λέμε τώρα) του τελευταίου χρόνου, δηλαδή του χρόνου που μεσολάβησε από την προσφυγή μας στον μηχανισμό της τρόικας μέχρι σήμερα - οπότε και ζήσαμε το… κορυφαίο επίτευγμα της αναδιάρθρωσης του χρέους και της διεθνούς οικονομικής επιτήρησης!

Η προπαγάνδα έχει καταργήσει τον «πριν» με τον ίδιο τρόπο με τον οποίο επιχειρεί να ωραιοποιήσει το ασταθές σήμερα και το αβέβαιο αύριο.

Κατ’ αρχήν, υποτίθεται ότι η χθεσινή συνεδρίαση έγινε για να ενημερωθεί η κοινοβουλευτική ομάδα σχετικά με τις αποφάσεις της 21ης Ιουλίου.

Έγιναν σοφότεροι; Οφείλουν να μας απαντήσουν. Κατάλαβαν τι ακριβώς περιλαμβάνει η συμφωνία, έμαθαν τίποτε για το πώς θα προχωρήσουν οι εξειδικεύσεις της, ζήτησαν να μάθουν – αλλά, συγγνώμη, τέτοιες τελετές περιορίζονται στον μονόλογο – αν υπάρχουν εμπράγματες εγγυήσεις;

Και μάλιστα την ημέρα που ο κ. Σόιμπλε ξεκαθάρισε ότι θα παραχωρηθεί μέρος κρατικής κυριαρχίας;

Ή μήπως οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκαν κατάκοποι από την προχθεσινή «κίτρινη μάχη», άνευ αποτελέσματος, με τον υπουργό Μεταφορών;

Να κολακεύτηκαν τάχα που ο πρωθυπουργός τους είπε ότι έλαβαν μέρος στη σωτηρία του έθνους, πράττοντας το πατριωτικό τους καθήκον;

Όπως και νάχει, και πάλι δεν πήραμε απαντήσεις.

Στις ομιλίες του, ο πρωθυπουργός αναφέρεται γενικά στο παρελθόν και τις παθογένειες (γενικά) του πολιτικού συστήματος, αλλά αποφεύγει οποιαδήποτε αναφορά σε ένα κρίσιμο διάστημα, που, κατά την γνώμη πολλών, όφειλαν να γίνουν οι αναγκαίες κινήσεις για να αποφύγουμε τον διεθνή οικονομικό έλεγχο που ζούμε σήμερα.

Ουδείς ζητά να μάθει τι μεσολάβησε μεταξύ του Οκτωβρίου του 2009 και του Μαρτίου του 2010, οπότε και συμφωνήθηκε ο μηχανισμός.

Να μας πει, βρε αδελφέ, ο πρωθυπουργός τι κινήσεις έκανε, μυστικό είναι;

Διότι από όσο γνωρίζουμε, η κυβέρνηση έφαγε τρεις μήνες με την γελοία διαδικασία των βιογραφικών, έλαβε μέρος σε live υπουργικά συμβούλια, έχασε χρόνο σε άχρηστες διαβουλεύσεις, όπως αυτή για τα κρατικά αυτοκίνητα, έστησε έναν καυγά για τον… Αχελώο και άλλον έναν στο λιμάνι για την COSCO, ενώ ανακοίνωσε και την δημιουργία… πέντε νέων λεωφορειολωρίδων!

Ο πρωθυπουργός πάλι, σ’ αυτό το παράδοξο πολιτικό κενό, πήγε εκδρομή με τον Αθεμπίγιο και πέντε υπουργούς στην Ηλεία – όπου δεν έχει αλλάξει τίποτε – ταξίδεψε ως τη Δομινικανή Δημοκρατία, την Σουηδία και την Ινδία.

Σ’ αυτό το εξάμηνο που καλύπτεται από ένα πέπλο ένοχης σιωπής, ζήσαμε φιέστες στο Ζάππειο για τις περίφημες πρώτες «100 Ημέρες», πληροφορηθήκαμε πως του λοιπού θα βλέπαμε μόνο... ορθοπεταλιές, ακούσαμε τον τότε υπουργό των Οικονομικών να επιμένει πως «το συντομότερο θα βγούμε από το τούνελ» και τον πρωθυπουργό να υποστηρίζει στο υπουργικό συμβούλιο ότι «θα διαψεύσουμε τις Κασσάνδρες», ενώ είχαμε (στις 8 Ιανουαρίου 2010) και μια… επτάωρη συζήτηση του κ. Παπανδρέου με ξένους «σοφούς» για την οικονομία.

Τι συμβούλεψαν αυτοί οι άνθρωποι; Άγνωστο! Μυστήριο! Επτασφράγιστο μυστικό! Από όσο γνωρίζουμε, εκείνη η σύσκεψη είχε ως αποτέλεσμα, τον Μάρτιο, λίγο πριν πάμε στο ΔΝΤ, μια νομοθετική ρύθμιση για το ύψος των αμοιβών τους!

Χθες, ο πρωθυπουργός διαμαρτυρήθηκε και πάλι για όσα του καταμαρτυρούν.

Αλλά κάποιος πρέπει να του πει πως αυτό δεν θα σταματήσει, αν δεν δώσει στην δημοσιότητα καταλεπτώς όλες του τις κινήσεις και πρωτοβουλίες κατά το επίδικο διάστημα.

Διότι είναι πολλοί εκείνοι που πιστεύουν πως δεν έπραξε ό,τι έπρεπε για να αποφύγουμε αυτό που τώρα αποκαλεί «σωτηρία»…

Έξι μήνες είναι αυτοί. Δεν μπορεί να χάθηκαν στο… δρόμο!ΠΗΓΗ : elzoni.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item