Ομπάμα: Και η ελληνική κρίση ευθύνεται για την ανεργία

Μια σειρά παραγόντων, ανάμεσα τους το ανώτατο όριο του ομοσπονδιακού δανεισμού αλλά και την κρίση χρέους στην Ελλάδα, επικαλέστηκε ο πρόεδρο...

Το ανώτατο όριο του ομοσπονδιακού δανεισμού αλλά και την κρίση χρέους στην Ελλάδα, ανέφερε ως παράγοντες που καθιστούν τους επιχειρηματίες διστακτικούς στο να προχωρήσουν σε προσλήψεις και επενδύσεις.

Μια σειρά παραγόντων, ανάμεσα τους το ανώτατο όριο του ομοσπονδιακού δανεισμού αλλά και την κρίση χρέους στην Ελλάδα, επικαλέστηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, αναφερόμενος στους παράγοντες που καθιστούν τους επιχειρηματίες διστακτικούς ως προς το να προχωρήσουν σε προσλήψεις και σε επενδύσεις.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος Ομπάμα, που έκανε τις δηλώσεις αυτές λίγο αφότου δημοσιοποιήθηκε η -χαρακτηρισθείσα ως καταθλιπτική- εικόνα για την κατάσταση της αμερικανικής αγοράς εργασίας τον προηγούμενο μήνα, επικαλέστηκε τη διένεξη που έχει με τους Ρεπουμπλικάνους για το ανώτατο όριο του ομοσπονδιακού δανεισμού (σήμερα, 14.300 δισ. δολάρια), αλλά και την κρίση χρέους στην Ελλάδα, όπως και τα προβλήματα στην Ευρώπη, αναφερόμενος στους παράγοντες που καθιστούν τους επιχειρηματίες διστακτικούς ως προς το να προχωρήσουν σε προσλήψεις και σε επενδύσεις.
Ειδικά, το ανώτατο όριο του ομοσπονδιακού δανεισμού, που έχει ήδη υπερκαλυφθεί, συντελεί στην αδυναμία της αμερικανικής οικονομίας, επειδή ακριβώς "προσθέτει αβεβαιότητα" στον επιχειρηματικό τομέα.
Παρόλα αυτά, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Ρεπουμπλικάνος Τζον Μπένερ, προέβλεψε ότι "(στο Κογκρέσο) δεν είναι κοντινή η συμφωνία για το ανώτατο όριο δανεισμού", ενώ ο επικεφαλής οικονομολόγος στο Λευκό Οίκο, Όσταν Γκούλσμπι, επισήμανε ότι "τα μέλη του Κογκρέσου πρέπει να κάνουν μια ¨εξισορροπημένη¨ περικοπή δαπανών αλλά και να φροντίσουν, συγχρόνως, να τονωθεί στις ΗΠΑ η οικονομική ανάπτυξη".

ΠΗΓΗ : ethnos.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item