“Να διαλυθούν οι οίκοι αξιολόγησης”..."Δεν είναι δυνατόν ένα καρτέλ τριών αμερικανικών εταιρειών να αποφασίζει τη μοίρα ολόκληρων κρατών κράτη και των πολιτών τους”

Οι δηλώσεις ανήκουν στην Ευρωπαία Επίτροπο για τη Δικαιοσύνη, Βίβιαν Ρέντινγκ, που απείλησε τους τρεις μεγαλύτερους οργανισμούς αξιολόγησης ...

Οι δηλώσεις ανήκουν στην Ευρωπαία Επίτροπο για τη Δικαιοσύνη, Βίβιαν Ρέντινγκ, που απείλησε τους τρεις μεγαλύτερους οργανισμούς αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας παγκοσμίως με διάλυση, όπως δημοσιεύει η γερμανική εφημερίδα Ντι Βέλτ.

"Βλέπω δύο δυνατότητες: είτε τα κράτη της G20 (τα πλουσιότερα κράτη στον κόσμο) θα αποφασίσουν να διαλύσουν τους τρεις Οίκους (...). Στη συνέχεια οι ΗΠΑ θα πρέπει να μετατρέψουν τους τρείς οίκους σε έξι εταιρείες, ή θα πρέπει να δημιουργηθούν ευρωπαϊκοί ή ασιατικοί (αντίστοιχοι) οίκοι..." είπε η κα Ρέντινγκ.
Η πρόσφατη απόφαση της Moody's να υποβαθμίσει κατά το αξιόχρεο της Πορτογαλίας, μιας χώρας της ευρωζώνης η οποία ήδη συμμετέχει σε ένα πρόγραμμα οικονομικών μεταρρυθμίσεων, προκάλεσε έντονη συζήτηση στην Ευρώπη για τη δύναμη αυτών των οργανισμών, οι οποίοι κατηγορούνται για επιδείνωση της κρίσης του χρέους στη ζώνη του ευρώ.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item