Σόιμπλε: Μια δεκαετία θα χρειαστεί η Ελλάδα για να ξαναγίνει ανταγωνιστική

Μία ολόκληρη δεκαετία θα χρειαστεί η Ελλάδα για να γίνει και πάλι ανταγωνιστική, σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπ...

Μία ολόκληρη δεκαετία θα χρειαστεί η Ελλάδα για να γίνει και πάλι ανταγωνιστική, σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Neue Passauer Presse, ο Σόιμπλε υπογραμμίζει ότι για την αντιμετώπιση της ευρωπαϊκής κρίσης δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στα πακέτα βοήθειας.
«Η απραξία ενέχει περισσότερους κινδύνους και κόστιζε εν τέλει περισσότερα», τονίζει ο Γερμανός υπουργός αναφερόμενος στο παράδειγμα της κατάρρευσης της Lehman Brothers η οποία οδήγησε σε συρρίκνωση του γερμανικού ΑΕΠ κατά 4,7%.
Απαντώντας στις επικρίσεις εις βάρος των ιδιωτικών τραπεζών και ασφαλιστικών εταιρειών για απροθυμία να συμμετάσχουν στο δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σημειώνει ότι οι τράπεζες αποδέχθηκαν ένα «κούρεμα» 21% και δεσμεύθηκαν για 30 χρόνια δραστηριότητας στην Ελλάδα. «Αυτό είναι μια σημαντική συμβολή», τονίζει.
Τόσο στη συνέντευξη στην εφημερίδα Neue Passauer Presse όσο και σε συνέντευξή του στο περιοδικό Stern, ο Σόιμπλε καθιστά σαφές ότι χώρες με σημαντικά δημοσιονομικά προβλήματα δεν λαμβάνουν λευκή επιταγή για την πρόσβαση στο μηχανισμό στήριξης, ενώ ζητά την επιβολή αυστηρών κυρώσεων στις χώρες με υπερβολικά ελλείμματα.
Παράλληλα, τονίζει ότι σε περίπτωση που μια χώρα ζητήσει οικονομική βοήθεια σε αντάλλαγμα θα πρέπει να παραχωρήσει τμήμα των κυριαρχικών της δικαιωμάτων στην ΕΕ.
Σε ενημερωτική επιστολή του προς τους βουλευτές της Χριστιανικής Ένωσης για τα αποτελέσματα της έκτακτης Συνόδου Κορυφής ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε υπογραμμίζει ότι στο πλαίσιο της συντονισμένης βοήθειας προς την Ελλάδα εκ μέρους του ΔΝΤ της ευρωζώνης και ιδιωτών πιστωτών, «η ελληνική συμβολή είναι η πιο καθοριστική».

ΠΗΓΗ : naftemporiki.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item