Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στις μειώσεις μισθών χωρίς να υπολογίσουμε τις επερχόμενες μειώσεις από το Μεσοπρόθεσμο!

Ενώ οι μισθοί στην Ευρωζώνη αυξήθηκαν κατά 2,6% στην Ελλάδα ψαλιδίστηκαν κατά 6,8 -Οι μεγαλύτερες μειώσεις έγιναν 6,7% στο εμπόριο και τις υ...

Ενώ οι μισθοί στην Ευρωζώνη αυξήθηκαν κατά 2,6% στην Ελλάδα ψαλιδίστηκαν κατά 6,8 -Οι μεγαλύτερες μειώσεις έγιναν 6,7% στο εμπόριο και τις υπηρεσίες -Στην πραγματικότητα οι μειώσεις είναι μεγαλύτερες λόγω της ραγδαίας αύξησης στις μετατροπές των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε μερικής ή εκ περιτροπής απασχόλησης

Τα στοιχεία δεν επιδέχονται καμίας αμβισβήτησης διότι είναι της Eurostat και δείχνουν πως θα χειροτερεύσουν πολύ περισσότερο μόλις θα προσμετρηθούν οι επιπτώσεις στους μισθούς από το Μεσοπρόθεσμο.
 
Ακόμα και έτσι όμως φαίνεται πως οι μεγαλύτερες απώλειες μισθών είναι κατά 6,7% στο εμπόριο και τις υπηρεσίες και μετά κατά 6,1% στη βιομηχανία και κατά 1,8% στις κατασκευές.
 
Την ίδια ώρα οι μισθοί των Γάλλων και των Γερμανών αυξήθηκαν κατά 3,8% και 2,9%, όμως το ρεκόρ της αύξησης μισθών κατέχουν η Βουλγαρία με 7,8%, η Ουγγαρία με 5,6% και η Ρουμανία με 4,5%.


ΠΗΓΗ : newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item