“Θα καεί η χώρα και θα ψάχνουν πάλι ποιος φταίει”

Λόγω της κρίσης τα κονδύλια δεν έχουν φτάσει ακόμη στους δήμους, ενώ τεράστιες ελλείψεις υπάρχουν και στην πυρόσβεση όπως λένε γνωρίζοντες. ...

Λόγω της κρίσης τα κονδύλια δεν έχουν φτάσει ακόμη στους δήμους, ενώ τεράστιες ελλείψεις υπάρχουν και στην πυρόσβεση όπως λένε γνωρίζοντες.
 

Αποκαλυπτικό ήταν το ρεπορτάζ του Mega, στο οποίο ο δήμαρχος Πεντέλης, Δημήτρης Στεργίου, λέει ότι ακόμη δεν έχουν έρθει τα κονδύλια για προσλήψεις στην πυρόσβεση με αποτέλεσμα να προσπαθούν να επιστρατεύσουν εθελοντές. 

Ίδια εικόνα και από τους δασολόγους. Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Δασολόγων, Νίκος Μπόκαρης, αναφέρει ότι είναι η πρώτη φορά που αργούν τόσο τα κονδύλια, με αποτέλεσμα να μην έχουν γίνει οι απαραίτητοι καθαρισμοί και να μην  έχουν διανοιχτεί δασικοί δρόμοι. “Θα καεί η χώρα και θα ψάχνουν πάλι ποιος φταίει” σημειώνει.

Για τρομερές ελλείψεις μιλα ο προέδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικής Φίλιππος Παντελεάκος, ο οποίος κάνει λόγο για λιγότερο προσωπικό αλλά και πολύ λιγότερα μισθωμένα ελικόπτερα. Επίσης, όπως δήλωσε το 20% των οχημάτων της πυροσβεστικής είναι εκτός λειτουργίας.

Τεράστιες ελλείψεις καταγγέλουν και όσοι είναι επιφορτισμένοι με την πυροπροστασία των πνευμόνων της Αττικής. 

Ο προέδρος του Συνδέσμου Πάρνηθας Βασίλης Λαζάρου καταγγέλει ότι οι πρόποδες της Πάρνηθας είναι “πυριτιδαποθήκη” καθώς ακόμη δεν έχουν έρθει τα κονδύλια για τον καθαρισμό. 

“Φέτος δεν πήραμε ούτε ευρώ. Δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για τη βενζίνη των οχημάτων” λέει και ο Χρύσανθος Κονταρής, αντιδήμαρχος Αχαρνών. 

Ίδια κατάσταση και σε Πεντέλη και Υμηττό, αλλά και στη Θεσσαλονίκη όπου ο δασάρχης αναφέρει ότι έχουν έναν δασοφύλακα για 30.000 στρέμματα. 

“Οι πυροσβέστες θα κάνουν τη δουλειά τους αλλά ο Θεός να βάλει το χέρι του” σημείωνει ο Γ. Σταμούλης από την Πανελλήνια Ένωση Πυροσβεστών.ΠΗΓΗ : newsit.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item