Παίρνει θέση υπέρ της Ελλάδος ο Σόιμπλε...Έπρεπε να βοηθήσουμε την Ελλάδα γιατί θα είχε αποβεί μοιραίο!!!

H παροχή δανείου στην Ελλάδα από την τρόικα ήταν απαραίτητη για τη διασφάλιση της σταθερότητας του ευρώ, υποστήριξε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ενώ...

H παροχή δανείου στην Ελλάδα από την τρόικα ήταν απαραίτητη για τη διασφάλιση της σταθερότητας του ευρώ, υποστήριξε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ενώπιον του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γερμανίας, υπερασπιζόμενος την απόφαση του Βερολίνου να συμμετάσχει στο μηχανισμό στήριξης του κοινού νομίσματος.
Το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο εξέτασε σήμερα την προσφυγή που κατέθεσαν ο βουλευτής του συντηρητικού κόμματος της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης, Πέτερ Γκαουβάιλερ, και ευρωσκεπτικιστές συνταγματολόγοι και οικονομολόγοι, κατά κατά της παροχής δανείο στην Ελλάδα το 2010, αλλά και της δημιουργίας του ευρωπαϊκού μηχανισμού διάσωσης.
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, απέρριψε τις θέσεις των ευρωσκεπτικιστών, υπογραμμίζοντας ότι η ανθεκτικότητα και η συνοχή της ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης τίθενται συνολικά υπό δοκιμασία από τις αρχές του 2010 έως σήμερα.
Λόγω των προκλήσεων της παγκοσμιοποίησης δεν υπάρχει καμία καλύτερη οικονομική και πολιτική εναλλακτική λύση από την ευρωπαϊκή ενοποίηση. Κάθε ευρωπαϊκή χώρα από μόνη της, ακόμη και η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, είναι πολύ μικρή για να ανταποκριθεί στα συμφέροντά μας και στην ευθύνη μας στον παγκοσμιοποιημένο κόσμο», υπογράμμισε.
Μιλώντας για την Ελλάδα, δήλωσε ότι οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις κλήθηκαν να απαντήσουν στο ερώτημα αν αποτελεί υπεύθυνη στάση να δοκιμαστεί η ανθεκτικότητα των αγορών μέσω μιας ελληνικής χρεοκοπίας. "Πολλοί ειδικοί φοβήθηκαν ότι μία ανεξέλεγκτη αδυναμία πληρωμών θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερες επιπτώσεις από την τραπεζική κρίση του 2008", πρόσθεσε.
Σημείωσε ότι η Ευρωζώνη προχώρησε στη δημιουργία του μηχανισμού στήριξης προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος “μόλυνσης” και να μειωθεί συνολικά ο κίνδυνος αποσταθεροποίησης της ευρωζώνης.
Δήλωσε ότι οι χώρες που αντιμετωπίζουν δημοσιονομικά προβλήματα χρειάζονται χρόνο, προκειμένου να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις, "χρόνο που δε δίνουν στις χώρες αυτές οι χρηματαγορές, και τον οποίο τους παραχωρούν οι χώρες της Ευρώπης μέσω οικονομικής βοήθειας, η οποία συνδέεται με αυστηρούς όρους".
Μιλώντας και πάλι για την Ελλάδα, ο Β. Σόιμπλε τόνισε ότι "θα πρέπει να εκπληρώσει πολύ αυστηρούς όρους. Η χώρα έχει ήδη προχωρήσει σε επώδυνες τομές και πρέπει να κάνει κι άλλα ακόμη".
Η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου αναμένεται περίπου σε τρεις μήνες.

ΠΗΓΗ : enet.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item