Ετοιμαστείτε για απεργίες διαρκείας στα ΜΜΜ το καλοκαίρι!

Μάλλον σε... μετωπική σύγκρουση με λεωφορεία, μετρό και τραμ πάει η κυβέρνηση αφού μέσα στις επόμενες ημέρες με εντολή του υπουργείου οι νέε...

Μάλλον σε... μετωπική σύγκρουση με λεωφορεία, μετρό και τραμ πάει η κυβέρνηση αφού μέσα στις επόμενες ημέρες με εντολή του υπουργείου οι νέες διοικήσεις των οργανισμών ΟΣΙ (Λεωφορεία-Τρόλεϊ) και ΣΤΑΣΥ (Μετρό, Ηλεκτρικός, Τραμ) καλούν τους εργαζόμενους σε διάλογο όπου δεν θα συζητηθεί τίποτε άλλο από τις απολύσεις, τις περικοπές σε επιδόματα και μισθούς, αλλά και οι μετατάξεις πολλών εργαζόμενων με πρότυπο τον ΟΣΕ.

Ουσιαστικά έτσι όπως είναι ο νόμος δεν θα υπάρξει ουσιαστικός διάλογος, αφού όπως προβλέπεται 
αν οι εργαζόμενοι δεν συμφωνήσουν, προβλέπεται οι νέες συμβάσεις να επιβληθούν με νομοθετική ρύθμιση.
Τι προβλέπουν οι νέες συμβάσεις;
Να διατηρηθούν μόνο τα οικογενειακά επιδόματα (γάμου και παιδιών), τα χρονοεπιδόματα (ωριμάσεις) και τα επιδόματα θέσης και ανθυγιεινής εργασίας. Επίσης, οι νεοπροσλαμβανόμενοι θα αμείβονται βάσει της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Παράλληλα μένει πάντα ανοιχτό το ενδεχόμενο τόσο για απολύσεις όσο και γιαι εφαρμογή του μέτρου της “μισθωτής εφεδρείας”, αλλά και οι μετατάξεις.
Για όλα αυτά ο υπουργός Γ. Ραγκούσης ήταν ξεκάθαρος: το Μεσοπρόθεσμο και ο εφαρμοστικός νόμος ψηφίστηκαν και επομένως ισχύει ό,τι ακριβώς ψηφίστηκε”.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item