Δείτε τα απίστευτα ποσά που πληρώνουμε για κονδύλια σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΣΕΒ!!!

Τέλος στις επιχορηγήσεις προς ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΣΕΒ βάζει το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με έγγραφο του Ευάγγελου Βενιζέλου, που διαβιβάστη...

Τέλος στις επιχορηγήσεις προς ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΣΕΒ βάζει το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με έγγραφο του Ευάγγελου Βενιζέλου, που διαβιβάστηκε στη Βουλή.
Ο υπουργός απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή του ΛΑΟΣ Άγγελου Κολοκοτρώνη για τις υψηλές επιχορηγήσεις σε κοινωνικούς φορείς, τόνισε ότι εξετάζεται η περικοπή των κάθε είδους επιχορηγήσεων σε Νομικά Πρόσωπα, με στόχο την ορθολογική κατανομή των διαθέσιμων πόρων του Κρατικού Προϋπολογισμού.
"Θεωρεί λογικό η κυβέρνηση και το υπουργείο σας σε καιρούς χαλεπούς για την εθνική μας οικονομία να συνεχίζει να επιχορηγεί τα ανωτέρω ιδρύματα με τόσο μεγάλα ποσά εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων, χωρίς περικοπές λόγω της σημερινής συγκυρίας, καθώς και ευρωπαϊκά κονδύλια που θα μπορούσαν να κατευθυνθούν σε κοινωνικές ομάδες που έχουν μεγάλη ανάγκη σήμερα;", ήταν το ερώτημα που απηύθυνε στον υπουργό Οικονομικών ο βουλευτής του ΛΑΟΣ.
Ο κ. Βενιζέλος σημειώνει ότι βάσει προγραμματικής συμφωνίας του 2004, η ΑΔΕΔΥ χρηματοδοτείται από το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης για τους αναφερόμενους στην προγραμματική συμφωνία σκοπούς.
Το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης επιχορηγείται από πιστώσεις που εγγράφονται κατ΄ έτος στον προϋπολογισμό του υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, για την κάλυψη του συνόλου των υποχρεώσεων του, χωρίς να εξειδικεύεται το μέρος που αφορά τη χρηματοδότηση της ΑΔΕΔΥ για την υλοποίηση της εν λόγω συμφωνίας.
Οι επιχορηγήσεις σε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΣΕΒ
Στην ερώτηση που είχε απευθύνει στην κυβέρνηση ο κ. Κολοκοτρώνης επικαλούνταν δημοσίευμα για τις σημαντικές επιδοτήσεις που καταβάλλονται ετησίως από το δημόσιο στην ΑΔΕΔΥ, αλλά και στους υπόλοιπους κοινωνικούς φορείς, όπως η ΓΣΕΕ και ο ΣΕΒ.
Ο βουλευτής έχει ειδικότερα, επισημάνει ότι το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης αλλά και η ΑΔΕΔΥ εξακολουθούν να λαμβάνουν το 0,5 τοις χιλίοις επί των συνολικών δαπανών του κράτους για τη μισθοδοσία υπαλλήλων με σκοπό την εκπόνηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων.
Επιπλέον ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών ή ακόμη και μη κυβερνητικές οργανώσεις, δικαιούνται το 2% των κονδυλίων του ευρωπαϊκού προγράμματος "Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013", τα οποία ξεπερνούν τα 650 εκατομμύρια ευρώ.
Σε αυτή την κατηγορία χρηματοδότησης περιλήφθηκε και το Ινστιτούτο της ΓΣΕΕ που χρηματοδοτήθηκε με 1,5 εκατομμύριο ευρώ από το ίδιο πρόγραμμα.

ΠΗΓΗ : news247.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item