Στην ανευθυνότητα και την αργοπορία του Χριστόφια αποδίδουν οι πολίτες την καταστροφή στην Κύπρο...Ζητούν την άμεση παραίτησή του!

Ευθύνες στον Πρόεδρο Χριστόφια, σε υπουργούς του και στην κυβέρνηση αποδίδουν οι πολίτες, σχετικά με την τραγωδία της περασμένης Δευτέρας στ...

Αποδίδουν τις ευθύνες της τραγωδίας στον Χριστόφια
Ευθύνες στον Πρόεδρο Χριστόφια, σε υπουργούς του και στην κυβέρνηση αποδίδουν οι πολίτες, σχετικά με την τραγωδία της περασμένης Δευτέρας στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς. Η δημοσκόπηση της RΑΙ Consultants, που έγινε για λογαριασμό της κυπριακής εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», άρχισε αμέσως μετά το προεδρικό διάγγελμα, την περασμένη Πέμπτη και έγινε με ανοικτές ερωτήσεις και χωρίς προταθείσες επιλογές.

Το 39% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι την ευθύνη έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, το 38% η κυβέρνησή του (7% το υπουργικό συμβούλιο), το 25% ο παραιτηθείς υπουργός Άμυνας, Κώστας Παπακώστας, το 14% ο ΥΠΕΞ Μάρκος Κυπριανού. Παράλληλα, αποδίδονται ευθύνες στη Βουλή και στους πολιτικούς.

Σε σχέση με τις παραιτήσεις, είναι προφανές ότι η συντριπτική πλειοψηφία (87%) δεν θεωρεί αρκετό αυτό που έχει ήδη γίνει. Δηλαδή, με τις παραιτήσεις του υπουργού Άμυνας και του αρχηγού της Εθνικής Φρουράς.

Σύμφωνα με την έρευνα κοινής γνώμης, το 33% των ερωτηθέντων θεωρεί πως θα πρέπει να υποβάλει την παραίτησή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας και το 16% ο υπουργός Εξωτερικών, Μάρκος Κυπριανού. Περαιτέρω, το 14% θεωρεί πως θα πρέπει να παραιτηθεί στο σύνολό της η Κυβέρνηση.

Είναι σαφές από τη δημοσκόπηση, ότι οι πολίτες τοποθετούνται στις εξελίξεις σε σχέση με τη φονική έκρηξη ανεξάρτητα της κομματικής τους τοποθέτησης. Είναι δε ενδεικτικό ότι οι ψηφοφόροι του ΑΚΕΛ, σε μικρότερο μεν ποσοστό από τους άλλους, τοποθετούνται κριτικά έναντι της διαχείρισης που έγινε.ΠΗΓΗ : newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item