Αγαπητοί δανειστές, επειδή η διάσωση μας κούρασε, αφήστε μας να πτωχεύσουμε

Ν ομίζω, ότι κάποια στιγμή πρέπει να ορθώσουμε ανάστημα και να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους.Αυτή η κωμωδία της διάσωσής μας από την Ευ...

Νομίζω, ότι κάποια στιγμή πρέπει να ορθώσουμε ανάστημα και να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους.Αυτή η κωμωδία της διάσωσής μας από την Ευρώπη, πρέπει να τελειώνει. Να κατέβει η παράσταση. Το σενάριο ήταν κακό και οι πρωταγωνιστές ατάλαντοι. Ο κόσμος τους «κράζει» όπου πάνε και σε λίγο δεν θα έχουν μέρος να κρυφτούν.
Ένα χρόνο τώρα, υποτίθεται, ό,τι μας σώζουν, ενώ στην ουσία μας σπρώχνουν βαθύτερα στην κρίση.
Μας απαξιώνουν καθημερινά, μας λοιδορούν συστηματικά, μας εξουθενώνουν διαρκώς με νέα μέτρα. Ε, αυτή η κατάσταση, δεν πάει άλλο. Όσο, συνεχίζεται, νομοτελειακά, οδηγεί στην καταστροφή.
Μήπως, τέλος-τέλος αυτό είναι το ζητούμενο για κάποιους;
Αν οι Εταίροι μας, ήθελαν πραγματικά να μας σώσουν, δεν θα μας έβαζαν ποτέ να υπογράψουμε ένα μνημόνιο, το οποίο προέβλεπε να ξεπληρώσουμε 110 δις σε τρία χρόνια!
Ήξεραν ότι αυτό ήταν αδύνατον. Ούτε η Γερμανία μπορούσε να το καταφέρει.
Είναι νομίζω καιρός, να βγούμε και να διακηρύξουμε, προς κάθε κατεύθυνση, αυτό που είπε την Κυριακή η αυστριακή υπουργός εξωτερικών. Δεν μας χαρίζουν λεφτά. Μας δανείζουν και μάλιστα ακριβά! Κερδίζουν στην πλάτη μας. Επωφελούνται από τη μιζέρια μας.
Όσο και αν ακούγεται παράξενο, οι περισσότεροι ευρωπαίοι πολίτες, και όχι μόνο, εσφαλμένα πιστεύουν ο,τι οι κυβερνήσεις τους δίνουν δωρεάν λεφτά στους «σπάταλους και καλοπερασάκηδες Έλληνες» για να πάνε διακοπές και να πίνουν φραπέ σε κάποια παραλία, ξύνοντας, ξέρετε τι….
Να ξεκινήσουμε μια καμπάνια και να ενημερώσουμε την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη. Γιατί μη νομίζουμε ότι ξέρουν τι συμβαίνει.
Να ξεκαθαρίσουμε ότι η Ελλάδα δεν ζητάει δανεικά και αγύριστα, αλλά χρόνο για να βάλει μια τάξη στα του οίκου της.
Να δώσουμε στη δημοσιότητα και τους πίνακες με τα έργα που πήραν στην Ελλάδα οι Γερμανικές, Γαλλικές και άλλες ευρωπαϊκές πολυεθνικές.
Να τους υπενθυμίσουμε πόσα ξοδεύουμε εμείς για την άμυνά μας και πόσο οι Ολλανδοί που το παίζουν τζάμπα μάγκες.
Γιατί η αλήθεια είναι ότι αν η ΕΕ ήθελε πραγματικά να μας βοηθήσει θα αρκούσε μια απλή δήλωση: Ότι δεν θα επιτρέψει σε καμιά χώρα της Ευρωζώνης να χρεοκοπήσει. Τελεία και παύλα.
Με έναν και μοναδικό όρο: «Από εδώ και στο εξής κάντε ότι νομίζετε, αλλά θέλουμε να παράγετε πρωτογενή πλεονάσματα. Αν δεν το καταφέρετε, σταματάει η χρηματοδότηση και σας πετάμε έξω απ’ το ευρώ!»
Θα αρκούσε αυτό!
Όμως, η Γερμανία, ότι κτίζει η υπόλοιπη Ευρώπη σε μια μέρα, το χαλάει την επομένη. Γιατί; Γιατί την συμφέρει αυτή η παρατεταμένη κρίση. Το υποτιμημένο ευρώ, δίνει ώθηση στις γερμανικές εξαγωγές, ενώ επιτρέπει στην κ. Μέρκελ να δανείζεται φθηνότερα.
Η πρόταση μου είναι η εξής: όσο διαρκούν οι διαβουλεύσεις των Ευρωπαίων για να καταλήξουν σε μια βιώσιμη λύση για την Ελλάδα, να ανακοινώσουμε ότι αναστέλλουμε την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου! Ποιός ο λόγος να γονατίζουμε τον ελληνικό λαό με μέτρα αναμφιβόλου αποτελεσματικότητας τα οποία απλώς επιτείνουν την κρίση;
Και να πάμε σε εκλογές για να αποφασίσει ο λαός ποιος μπορεί να τον βγάλει απ’ την κρίση. Ούτε η Πορτογαλία, ούτε η Ιρλανδία κατέρρευσαν που έκαναν εκλογές. Θ’ αντέξει και η Ελλάδα. Άλλωστε λεφτά, μέχρι τέλους Σεπτεμβρίου, υπάρχουν!
Να δούμε τότε ποιοί θα αποκτήσουν το πρόβλημα και θ΄αρχίσουν να τρέχουν ….

ΠΗΓΗ : antinews.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item