Λ.Οικονόμου: Κάποιοι θέλουν να υπάρξει νεκρός...Αυτή είναι η δήλωση στην οποία προέβει ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ και αναμένεται να προκαλέσει αίσθηση

Σε μια δήλωση που προκάλεσε αίσθηση προχώρησε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Λ. Οικονόμου, ο οποίος περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρ...

Σε μια δήλωση που προκάλεσε αίσθηση προχώρησε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Λ. Οικονόμου, ο οποίος περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στην Αττική σχετικά με την εγκληματικότητα.
Ενημερώνοντας την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, τόνισε κάποιοι θέλουν να υπάρξει νεκρός, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "η άλλη πλευρά επιδιώκει να υπάρξει νεκρός αυτή την περίοδο".
"Παρατηρείται πολύ μεγάλη και ανησυχητική κλιμάκωση. Δημιουργείται και μια φασίζουσα ακροδεξιάς προέλευσης βία. Δεν έχει ακόμα λάβει τις διαστάσεις αυτής των αναρχικών. Δρα σε συγκεκριμένους χώρους όπου υπάρχουν πολλοί αλλοδαποί είδαμε όμως και μια περίεργη σύμπλευση, ακροδεξιοί και αναρχικοί να ανέχονται η μια την άλλη και να βάλουν κατά αστυνομικών" τόνισε.
 
Ο κ. Οικονόμου πρόσθεσε αναφερόμενος στα πρόσφατα επεισόδια και στις διαδηλώσεις, ότι "στην πλατεία Συντάγματος έπεσαν πάνω από 20 τόνοι πέτρας".
Μιλώντας για την εγκληματικότητα στην Αττική, τόνισε ότι μετά τον Δεκέμβριο του 2008 και τη δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου, τα φαινόμενα βίας αυξήθηκαν, ενώ τρόμο προκαλεί και η διαπίστωση ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της ΕΕ, στην οποία πραγματοποιούνται καθημερινά επιθέσεις με καλάζνικοφ.
Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αναφέρθηκε και στη βροχή μολότοφ που πέφτουν σε κάθε διαδήλωση, ενώ περιέγραψε τα όσα συμβαίνουν με πολεμικούς όρους.
"Παρατηρούμε ότι οι κλασικές βόμβες μολότοφ τείνουν να καθιερωθούν στην ελληνική κοινωνία ως παιδικό άθλημα. Παρατηρούμε ότι η κλασική μολότοφ από εμπρηστική γίνεται εκρηκτική χρησιμοποιώντας βεγγαλικά με ισχυρή ποσότητα εκρηκτικής ύλης. Μέσα βάζουν και ρινίσματα σιδήρου ή παχύρευστα υγρά για να καθίσουν στις στολές αστυνομικών και να προκαλέσουν μεγαλύτερη ζημιά" είπε χαρακτηριστικά.
Τόνισε τέλος ότι πολλοί από τους διαδηλωτές βγαίνουν στους δρόμους με βαριοπούλες και προμηθεύονται αντισφυξιογόνες μάσκες , αμπούλες με χρώματα, καυστικά οξέα που προκαλούν εγκαύματα, ενώ κάποιοι από αυτούς έχουν ακόμα και τόξα.

ΠΗΓΗ : news247.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item