Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: Προσπαθούμε να αποφύγουμε λύση που θα επιφέρει «επιλεκτική χρεοκοπία» της Ελλάδας αλλά δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε

Προσπαθούμε να αποφύγουμε λύση που θα επιφέρει «επιλεκτική χρεοκοπία» της Ελλάδας αλλά δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε, δήλωσε προσερχόμενος...

Προσπαθούμε να αποφύγουμε λύση που θα επιφέρει «επιλεκτική χρεοκοπία» της Ελλάδας αλλά δεν μπορούμε να το αποκλείσουμε, δήλωσε προσερχόμενος στη σύνοδο, ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.
Σύμφωνα με τον κ. Γιούνκερ, η γαλλογερμανική συμφωνία μπορεί να διευκολύνει την επίτευξη λύσης στη συνάντηση κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών. Πρόσθεσε επίσης ότι το ευρώ  δεν είναι σε κίνδυνο, αλλά θα πρέπει να βρεθεί σήμερα συνολική συμφωνία την Ελλάδα.
Τέλος, ο κ. Γιούνκερ επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι η σημερινή συμφωνία των Ευρωπαίων ηγετών δεν θα προβλέπει την επιβολή φόρου στα κέρδη των τραπεζών.
Διπλωματική πηγή δήλωσε επίσης ότι η γαλλογερμανική πρόταση για τη νέα στήριξη της Ελλάδας, που θα βρεθεί σε λίγη ώρα στο «τραπέζι» της έκτακτης συνεδρίασης των ηγετών της ευρωζώνης, προβλέπει τη μείωση του ελληνικού δημόσιου χρέους.
Η ίδια πηγή πρόσθεσε ότι η πρόταση αυτή που αναμένεται να γίνει αποδεκτή σε όλα σχεδόν τα σημεία της από τα άλλα κράτη μέλη, θα μπορούσε να ερμηνευθεί από τους οίκους αξιολόγησης ως «επιλεκτική χρεοκοπία».
ΠΗΓΗ : naftemporiki.gr

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item