Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην απελευθέρωση του επαγγέλματός τους εμφανίζονται οι ιδιοκτήτες ταξί, που προσανατολίζονται σε απεργία διαρκείας.

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην απελευθέρωση του επαγγέλματός τους εμφανίζονται οι ιδιοκτήτες ταξί, που π...Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην απελευθέρωση του επαγγέλματός τους εμφανίζονται οι ιδιοκτήτες ταξί, που προσανατολίζονται σε απεργία διαρκείας.
Τα ταξί αναμενόταν να ξαναβγούν στους δρόμους για την εξυπηρέτηση των πολιτών στις 5 τα ξημερώματα της Τετάρτης, οπότε και θα έληγε η 48ωρη απεργία τους, ωστόσο οι αυτοκινητιστές διαμηνύουν πώς θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, συνεχίζοντας την απεργία τους έως και την Παρασκευή. Τα παραπάνω επιβεβαίωσε ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος, προειδοποιώντας με απεργία διαρκείας αν το υπουργείο παραμείνει ανυποχώρητο στις θέσεις του.
Την Τετάρτη αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση του κλάδου. Μέσα στους κόλπους των Σωματείων ακούγονται διάφορες προτάσεις, από απεργία διαρκείας ή παράταση των κινητοποιήσεων, ενώ υπάρχουν και πιο ψύχραιμες φωνές που προτείνουν να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις, προκειμένου να μη στραφεί η κοινωνία και ο τουριστικός κόσμος εναντίον τους.
Σήμερα, οι ιδιοκτήτες ταξί πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΣΑΤΑ, στην οδό Μάρνη, και πορεία προς τη Βουλή, χωρίς αυτοκίνητα, ενώ την Τετάρτη αναμένεται να συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Υποδομών.
Δυναμικότερες ήταν οι κινητοποιήσεις στην περιφέρεια, όπου συνάδελφοί τους προχώρησαν στον αποκλεισμό αεροδρομίων και λιμανιών.
Συνάδελφοί τους στη Θεσσαλονίκη έφθασαν το πρωί με τα οχήματά τους στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» χωρίς να εμποδίσουν την κυκλοφορία και πεζοί κατευθύνθηκαν στον επιβατικό σταθμό. Στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν στο χώρο αφίξεων.
Από χθες το πρωί παραμένουν συγκεντρωμένοι στο ύψος της Nέας Τρίγλιας, με τα αυτοκίνητά τους οι ιδιοκτήτες ταξί της Χαλκιδικής, χωρίς να κλείνουν δρόμους.
Την ίδια ώρα, στον αποκλεισμό του αεροδρόμιο του Αράξου, όπου συνήθως προσγειώνονται πτήσεις τσάρτερ προερχόμενες από χώρες της ανατολικής και κεντρικής Ευρώπης, προχώρησαν περίπου 200 ιδιοκτήτες ταξί από την Πάτρα και την Κάτω Αχαΐα, οι οποία στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην Κυλλήνη.
Συνάδελφοί τους έχουν προχωρήσει εν τω μεταξύ σε μερικό αποκλεισμό του λιμανιού της Πάτρας, επιτρέποντας την έξοδο επιβατών και οχημάτων, κατά των κατάπλου πλοίων από την Ιταλία.
Ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και στην Κρήτη, όπου αποκλεισμένο είναι το αεροδρόμιο του Ηρακλείου.
Στη Ρόδο, καθολική είναι η συμμετοχή των ιδιοκτητών ταξί στις κινητοποιήσεις, με αποτέλεσμα να υπάρχουν προβλήματα στην εξυπηρέτηση των επισκεπτών του νησιού.
Το πρωί ταξί στάθμευσαν έξω από το κτίριο της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στο κέντρο της πόλης, ενώ νωρίτερα πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα.

Δημοσίευση σχολίου Default Comments

Τα σχόλια στα blogs υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα και δημοσιοποιούνται όλα, αρκεί να αποφεύγουν ύβρεις που αναφέρουν προσωπικούς και προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Όσοι θέλουν να βγάλουν το άχτι τους, ας πάνε παρακαλώ κάπου αλλού.

emo-but-icon

Αναγνώστες

Liked us?

item